[vc_row][vc_column][vc_column_text]سیستم آبیاری هوشمند یکی از روش هایی است که می تواند به جلوگیری از هدر رفت آب چه در مقیاس های کوچک مانند باغچه ی خانه و چه مقیاس های بزرگ مثل زمین فوتبال و کشاورزی کمک کند.
به گزارش BACpress،ایران کشوری گرم و خشک است که با کمبود منابع آب شیرین مواجه شده.با اینحال ۸۰ الی ۹۰ درصد حجم آب کشور در بخش کشاورزی به هدر می رود.این یعنی هر چه سریع تر باید به فکر اصلاح روش های آبیاری باشیم تا این فاجعه متوقف شود.
سیستم آبیاری هوشمند چیست؟
آبیاری هوشمند سیستمی است که آبیاری زمین مورد نظر را با توجه به نیاز آن زمانبندی می کندو به صورت خودکار، در زمان های مختلف زمین را آبیاری می کند.برخلاف کنترلر (کنترل کننده) های آبیاری قدیمی که بر اساس برنامه ها و تایمرهای از پیش تعیین شده عمل می کنند،کنترلرهای آبیاری هوشمند آب و هوا، شرایط خاک، تبخیر و میزان آب مورد نیاز گیاه را می سنجند و به شکل خودکار زمانبندی آبیاری را برای شرایط حال حاضر محل تنظیم می کنند.
برای مثال،زمانی که دما افزایش بیابد یا میزان بارش کم شود،کنترلر های آبیاری هوشمند فاکتور های مختص آن محل مانند نوع خاک را در نظر گرفته و تعداد دفعات و مدت آبیاری را تنظیم می کنند.شما می توانید همانطور که در منزل نشسته اید،زمین و فضای مورد نظر را با گوشی همراه هوشمند خود کنترل، آبیاری و کوددهی کنید.

انواع کنترل کننده های آبیاری هوشمند
در واقع دو نوع کنترلر (کنترل کننده) سیستم آبیاری هوشمند وجود دارد:
کنترلر های بر پایه ی آب و هوا (ET)
و سنسورهای رطوبت خاک محل
اینکه کدام یک گزینه ی بهتری است، بستگی به منطقه ی جغرافیایی شما و ویژگی های آن دارد.
کنترلر های بر پایه ی آب و هوا
کنترلر های بر پایه ی آب و هوا از اطلاعات آب و هوایی محلی استفاده می کنند تا زمانبندی های آبیاری را تنظیم کنند.در چنین شرایطی، زمین و گیاهان به اندازه ی کافی آب دریافت خواهند کرد.این کنترلر، ترکیبی از تبخیر سطح خاک و تعرق گیاهان است.
کنترلر تعرق و تبخیر (Evapotranspiration) از چهار پارامتر آب و هوایی استفاده می کند:
دما ، باد ، تابش خورشید و رطوبت
همین چهار پارامتر، دقیق ترین راه برای اندازه گیری آب مورد نیاز محل هستند.
کنترلرهای حسی رطوبت خاک
کنترلرهای سنسور رطوبت خاک، یکی از چندین فناوری سنجش رطوبت خاک است. زمانی که دستگاه در داخل زمین و زیر ریشه ی چمن ها، درختان یا درختچه ها به کار گذاشته می شود،سنسورها میزان دقیق رطوبت خاک را تعیین می کنند و اطلاعات به دست آمده را به کنترلرها می فرستند.
دو نوع مختلف از سیستم های حسگر رطوبت خاک وجود دارد:
آبیاری برحسب نیاز:
این سیستم به هیچ برنامه ریزی برای مدت آبیاری احتیاج ندارد و فقط زمان شروع و روزهای هفته برای آبیاری در آن تنظیم می شوند. در این سیستم یک آستانه ی بالا و پایین توسط کاربر مشخص می گردد که بر اساس آن، هر زمان که خاک نیاز به آب داشته باشد، سیستم هوشمند شروع به آبیاری می کند.
سیستم آبیاری چرخه ی توقفی:
در این سیستم مانند کنترلرهای قدیمی، برنامه های آبیاری، زمان شروع و مدت آبیاری تنظیم می شود.تفاوت این سیستم با کنترلرهای قدیمی در این است که اگر رطوبت کافی در خاک وجود داشته باشد، برنامه ی آبیاری بعدی را متوقف می سازد.
مزایای استفاده از سامانه های هوشمند آبیاری در محوطه سازی

آبیاری بر اساس محاسبه تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه در روزها و یا ماههای مختلف سال بر اساس درجه حرارت و ساعات خورشیدی ، میزان بارندگی و میزان حرکت باد انجام میگیرد.
– از آبیاری بیش از نیاز گیاه جلوگیری بعمل می آید .
– راهنمای کاربری آسان و ساده سیستم هوشمند آبیاری باعث میشود که استفاده از آن نیاز به هیچگونه
تخصص و آمادگی قبلی نداشته باشد .
– بکمک اپلیکیشن اختصاصی سیستم هوشمند آبیاری فراز پویا سیستم هوشمند میتوان انواع داده های آماری و اطلاعات سیستم هوشمند آبیاری را مشاهده نمود .
– مدیریت زمان و کاهش چشمگیر زمان آبیاری
– قابلیت تغییر زمان آبیاری در فصلهای مختلف سال ، تابستان و زمستان .
– استفاده از سلول خورشیدی و صرفه جویی ۱۰۰% در مصرف برق
– صرفه جویی مستقیم در آب و مدیریت منابع آبی در آبیاری فضاهای سبز
– قابلیت افزایش قطعات آبیاری و بر مبنای آن افزایش تعداد گیرنده ها برای افزایش فضای سبز تحت پوشش
– عدم نیاز به اجرای عملیات عمرانی هزینه بر (سیستم بیسیم )
– مدیریت مستقیم تمامی فضاهای سبز و باغات و گلخانه ها تحت پوشش سیستم بطور مستقیم توسط کاربر
– بیشترین بهره وری درآبیاری فضای سبز وباغها و گلخانه ها تحت پوشش سیستم بااستفاده ازکمترین نیروی انسانی
– صرفه جویی در سه عامل انرژی ، زمان ، هزینه
برگرفته شده از سایت:www.ovio.ir و tarahanmanzar.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]