[vc_row][vc_column][vc_column_text]
هفتمین جلسه دوره اخیر کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان به ریاست بوطاق خانبوداغی، سهشنبه 7 اسفند 1397 با حضور اعضای اتاق، مدیرعامل و اعضای اجرایی بانک خاورمیانه و محسن مهرعلیزاده، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران و میهمانان از نهادها و سازمانهای مختلف کشور برگزار شد. در این جلسه تکنیکهای استفاده از سیستم مالی اینستکس، انتقال ارز و خرید کالا و همینطور روندهای کلی اقتصاد ایران بررسی و مورد تحلیل قرار گرفت و نگرانیهای اعضاء از آینده اقتصادی و موانع بوروکراسی به بحث گذاشته شد.
به گزارش bacpress ، بوطاق خانبوداغی، رئیس کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با اشاره به تنگناهای پیشرو در دور جدید تحریمها برای بازرگانان ایران این جلسه را فرصتی برای همافزایی اعضای اتاق برای شناخت راهکارهای قانونی اینستکس دانست و از اعضا برای مشارکت بالا در این جلسه تشکر کرد. به گفته ناظران این جلسه یکی از پرمخاطبترین جلسات رئیس کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان بود.
کاهش شدید حضور شرکتهای بینالمللی در نمایشگاههای ایرانی

بوطاق خانبوداغی، رئیس کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان
خانبوداغی در ابتدای این جلسه ضمن خوشآمدگویی به حاضران مدیرعامل جدید اتاق ایران و آلمان، خانم داگمار فون بن اشتاین را معرفی کرد. او معرفی هیات اجرایی جدید اتاق را قدمی موثر در جهت تقویت کارآمدی در اتاق ایران و آلمان دانست و از حضور ایشان در کمیته صنعت و تجارت اتاق ایران و آلمان تشکر کرد.
پس از این جلسه روند حضور اعضا در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی بررسی شد که طی آن میهمانان و اعضا از حضور کم رنگ شرکتهای خارجی در نمایشگاههای داخلی طی ماههای اخیر پس از تشدید تحریمها، سخن گفتند. به گفته عبدالکریم جلالی، مدیر شرکت نمانگر: این کاهش آنچنان محسوس است که در موارد نادری میتوان شاهد حضور شرکتهای بینالمللی در این نمایشگاههای داخلی باشید. جلالی ادامه داد: با این وجود ایران پتانسیلهای زیادی برای استفاده نمایشگاهی دارد و میتوان از این پتانسیلها برای حضور و مشارکت با شرکتهای آلمانی استفاده کرد.
خانبوداغی که نائب رئیسی هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان را نیز بهعهده دارد، در این باره گفت: یکچهارم درآمد کشور آلمان از برپایی نمایشگاههای بینالمللی است، اما متاسفانه ایران نتوانسته از امکانات و وسعت جغرافیایی و موقعیت ویژهاش استفاده کند و در سالهای اخیر بیش از گذشته این فرصت را از دست دادهایم. او همچنین نمایشگاههای سالهای اخیر را ناکارآمد و ناموفق ارزیابی کرد.
بخش خصوصی، رکن اصلی اقتصاد ایران

محسن مهرعلیزاده، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران
در بخش دیگری از جلسه کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان از محسن مهرعلیزاده، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران دعوت شد تا در میان اعضاء حضور پیدا کرده و در مورد تحولات اخیر اقتصادی کشور سخن بگوید. مهرعلیزاده با اشاره به دعوت کمیسیون صنعت و تجارت اتاق ایران و آلمان از اعضا و هیات رئیسه تشکر کرد و گفت: این فرصت بسیار خوبی برای حضور در میان بخش خصوصی است. من از زمانی که در دولت فعالیت میکردم، همیشه اعتقاد داشتم که ما باید تسهیلگر مسیر برای بخش خصوصی باشیم. او ادامه داد: اعتقاد دارم که هرچهقدر هم بخش دولتی دلسوز باشد، اما یک هزارم بخش خصوصی در اقتصاد نمیتواند تاثیرگذار باشد.
استاندار پیشین اصفهان با اشاره به چالشهای پیشرو، سال 98 را سال سختی برای بخش خصوصی در ایران دانست و گفت: باید همدلی و هماهنگی در بخش خصوصی افزایش پیدا کند و دولت هم با تمام توان مصوباتی در جهت تسهیل امور اقتصادی بخش خصوصی داشته باشد، تا بخش خصوصی ما قدرتمندانه بتواند به راه خود ادامه دهد. او در انتهای صحبت از اعضای کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان خواست با افزایش همکاریها، فرصت استفاده از ظرفیتهای دوجانبه را با دیگر بخشهای خصوصی کشور افزایش دهند و برای اقتصاد کشور راهگشا باشند.
سفیر آلمان در ایران پاسخگو باشد

مهندس سیف اله نیکنامی، دکتر بهروز ریاحی و مهندس عطا تنها از اعضای کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان
در این جلسه برخی از اعضاء به مشکل ویزا و وجود نداشتن روند مناسب برای دریافت آن پرداختند. سیف اله نیکنامی، مدیرعامل شرکت آترینا در این باره گفت: اتاق ایران و آلمان باید بتواند سفیر آلمان در ایران را به اتاق دعوت کند و رودرو حرفها و دغدغههای اصلی در این حوزه را تشریح کند. نیکنامی اضافه کرد: اعضای اتاق تجارت گستردهای با آلمان دارند و این درست نیست که برخلاف عرف و قوانین و با وجود سابقه طولانی در تجارت با این کشور، درخواست ویزای از سوی سفارت آلمان با طی زمان بسیار طولانی، ریجکت میشود یا نهایتا برای مدت کوتاه مثلا 5 یا 6 روزه تایید و تحویل تاجر و تولیدکننده ایرانی شود.
اعتراضهای مشابه از سوی از بقیه اعضای با سابقه اتاق نهایتا موجب شد هیات رئیسه کمیسیون صنعت و تجارت اطمینان دهد که در آینده نزدیک از سفیر آلمان برای حضور در اتاق دعوت و پیگیر مطالبات اعضا خواهد بود. همچنین اعتراض دکتر مهدی پناهی، رئیس کارگروه اقتصادی کمیسیون در اجرای ناقص پروتکلهای اداری موجب دعوت از قائم مقام اتاق برای حضور در جلسه و تبادل نظر در این باره بود.
در پاسخ به اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان : تنها مجوز انتقال غذا و دارو داریم!
در بخش دیگری از این جلسه دکتر جزایری، دبیر کمیسیون از اعضای اجرایی بانک خاورمیانه دعوت کرد خدمات این بانک را در انتقال مالی و ترانسفر ارز و کالا برای اعضاء تشریح کنند. در همین رابطه پرویز عقیلی کرمانی، مدیرعامل بانک خاورمیانه ضمن معرفی این بانک درباره جایگاه و موقعیت بانک خاورمیانه در اروپا و آلمان گفت: ما سعی میکنیم استانداردهای اتحادیه اروپا را رعایت کنیم. شعبه مونیخ ما در ۲۱ دسامبر شروع به فعالیت کرده است که بهخاطر رعایت استانداردهای اوفک و اجتناب از تحریم، تمرکز فعالیت آن در حوزه دارو و غذا و سایر کالاهای بشردوستانه است.
همچنین علیرضا عدالت، معاون بینالملل خاورمیانه با اشاره به جزییات ترانسفر مالی، ارسال حواله و اعتبار اسنادی در این بانک گفت: ما تسهیل امور بانک مرکزی را بدون دریافت کارمزد انجام میدهیم و این موضوع وجه تمایز ما با دیگر همکارانمان در این حوزه است. او ادامه داد: واحد بینالملل بانک خاورمیانه مانند واحد بینالملل سایر بانکهای ایرانی است، اما با توجه به اینکه ما شعبه بینالمللی داریم و نمیتوانیم ریسک تحریمهای آمریکا را بپذیریم، حوزه فعالیت خود را محدود به دارو و غذا کردهایم. در این دیدار دکتر شکوه حسین آبادی، مشاور مدیر عامل در امور حقوقی بینالمللی، مبارزه با پولشویی و تطبیق قوانین نیز درباره روندهای ممنوعیتهای انتقالهای مالی سخن گفت.
در انتها اعضای کمیسیون صنعت و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان و هیات اجرایی بانک خاورمیانه خواستار استفاده دوجانبه از ظرفیتها و ارتباطات مشترک دو طرف در خارج از کشور شدند.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]