تحقق دست یافتن به شهرهای هوشمند بدون در نظر گرفتن همان اینترنت اشیا غیرممکن است.ارتباط اینترنت اشیا و شهرهای هوشمند ، ارتباط لازم وملزوم است. برای دستیابی به شهرهای هوشمند باید از اینترنت اشیا بهره برد و تمامی سیستمهای شهری را به اینترنت متصل کرد.
تحقیقات انجام شده نشان میدهد که میزان سرمایه گذاری در شهرهای هوشمند از 308 میلیارد دلار در سال 2018 به 717.2 میلیارد دلار تا سال 2023 افزایش مییابد. این ارقام نشان دهنده تمایل هرچه بیشتر کشورها برمقوله Iot و شهرهای هوشمند است. همچنین سرعت این تغییرات کاملا ملموس است.
راه حلهای اینترنت اشیا (IoT) برای شهرهای هوشمند
- دستگاه های حسگر واقع در زیرساختهای شهر هوشمند برای جمع آوری دادههای شهری.
- پلتفرم شهر هوشمند برای تجزیه و تحلیل دادهها از حسگرها، بررسی و ارائه نتیجه به کاربران و شهروندان.
- اتصال و ارتباط به شبکه به طور کامل. ارتباط میان حسگرها و پلتفرم مهمترین بخش این شبکه است.
برای دستیابی به یک راه حل پایدار طولانی مدت باید یک انتخاب بسیار عاقلانه و هوشمندانه انجام شود. این مقاله برخی از ملاحظات کلیدی در انتخاب شبکه مناسب برای راه حل شهر هوشمند را مورد بحث قرار می دهد.
شبکههای بیسیم تلفن همراه:
امروزه اکثر کشورها سعی بر آن دارند تا در تمامی نقاط کشور شبکههای بیسیم را فراهم کنند. امید بر این است تا با ارتقا این زمینه، زندگی شهری بهتر و کارآمدتر شود.
اکثر کشورها در حال حاضر پوشش وسیع (LTE) را در بیشتر شهرهای خود دارند.این شبکه اینترنتی میتواند برای ارائه ارتباط میان تمامی افراد و ارائه راهی برای هوشمندسازی شهرها باشد.
همچنین در حال حاضر ساختمانها از سیستم WiFi برخوردار هستند. این سیستم میتواند راهی سریع برای انتقال و استفاده از داده برای هوشمند سازی شهر باشد.
راهحل های ترکیبی دیگری چون را استفاده از پیامک برای انتقال اطلاعات دستگاههای حسگر به پلتفرم از طریق شبکه GSM یا CDMA نیز وجود دارد. این شبکههای بیسیم میتوانند ارتباطات مورد نیاز برای راه حلهای شهر هوشمند را ارائه دهند.
مزیت شبکه های در دسترس، پوشش دهی آنها برای اکثر نقاط است. در نتیجه این موضوع، هر سازمانی که در حوزه شهرهای هوشمند، خدمت یا سرویسی را ارائه میدهد میتواند از آن استفاده کرده و هزینه زیرساخت را نداشته باشد. این موضوع میتواند سازمانهای بیشتری را برای مشارکت در ساخت شهرهای هوشمند ترغیب کند.
اپراتورهای تلفن همراه نیز با ارائه اتصال به تعداد تصاعدی دستگاههای اینترنت اشیا، که انتظار میرود تا سال 2020 به بیش از 50 میلیارد دستگاه برسد ، کسب و کار بیشتری خواهند داشت.
شبکههای تلفن همراه معمولاً به دلیل ماهیت استفاده موردنظر و هزینه های بسیار زیادگزینه نسبتا گرانی بیرای هوشمنسازی محسوب میشوند.همچنین ، فناوری استفادهشاده شامل دستگاههای حسگر گران قیمت است. این دستگاهها نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند. با توجه به این هزینههای بالا، شبکههای بیسیم موجود به تنهایی راه حل کافی برای شهرهای هوشمند نباشد. شهرداران ممکن است بودجه کافی برای پرداخت این خدمات را نیز نداشته باشند.
“افتتاح فاز نخست هوشمندسازی در فرودگاههای کشور؛”
در رسانه تخصصی شهر هوشمند و فناوریهای نوین بکپرس بخوانید
شبکه های کم مصرف در سطح وسیع (LPWAN)
فناوریهای مختلف IoT در طول سالها پیشنهاد شده است. این فناوریها به طور فزایندهای در حال توسعه هستند. چراکه فضای IoT همچنان در حال رشد است. این شبکههای بیسیم به گونهای طراحی شدهاند که ارتباطات سریع و کارآمدی را با حجم کمی از داده ها ارائه دهند.
برخی از محبوب ترین LPWAN ها NB-IoT ، Sigfox و LoRaWAN هستند. LoRaWAN در طیف رادیویی بدون نیاز به مجوز فعالیت میکند. این شبکهها از فرکانسهای رادیویی کمتر با برد بیشتر استفاده میکند. مناطق تحت پوشش باند فرکانسی 863-870 مگاهرتز در اروپا، 902-928 مگاهرتز ایالات متحده ، استرالیا 915-928 مگاهرتز ، چین 779-787 مگاهرتز و 470-510 مگاهرتز هستند. پوشش گسترده توسط این فناورینشان میدهد که بودجهای برای زیرساخت شبکه مقرون به صرفه برای استقرار راه حلهای شهر هوشمند مورد نیاز است.