محققان دانشگاه ایروین کالیفرنیا، با استفاده از هوش مصنوعی در صنعت و حسگرهای مادون قرمز در صنعت قادر به ساخت دوربینى با قابليت دید در شب شدهاند. این دوربین مى تواند در تاریکی مطلق، تصاویر تمام رنگی بگيرد. به زبان ساده تر، انسانها میتوانند نور را در طیف مرئی (400 تا 700 نانومتر) ببینند. برخی از سیستمهای دید در شب از نور مادون قرمز استفاده میکنند که تصاویر ارائهشده آنها به یک نمایشگر دیجیتال منتقل میشوند.
این تصاویر تنها یک تصویر تک رنگ را ارائه میکند اما در اين سيستم جديد که از هوش مصنوعی در صنعتاستفاده شده، محققان با معماریهای یادگیری عمیق بهینهسازی شده، از نور طیفی مادون قرمز یک سوژه برای پیشبینی نمایش طیف مرئی منظره استفاده کردند. هماهنگونه که یک انسان طیف نور مرئی را مشاهده میكند.
این بدان معناست که زمانی که انسان در “تاریکی” کامل است، می توان به صورت دیجیتالی یک صحنه طیف مرئی را برای انسان ارائه کرد. تا كنون دوربینهای دید در شب معمولی یک خروجی مونوکروم سبز رنگ داشتند و نسخههای مدرنتر آنها نيز از دوربینهای فوق حساسی استفاده میکنند که نور مرئی را شناسایی و تقویت کند.
بیشتر بخوانید: استفاده از هوش مصنوعى در دادههای شهری
نحوه کار دوربین با توانایی دید در شب:
برای رسيدن به این هدف، از یک دوربین تک رنگ حساس به نور مرئی و مادون قرمز نزدیک برای به دست آوردن مجموعه داده تصویری از تصاویر چاپ شده از چهره ها تحت نور چند طیفی که شامل قرمز مرئی استاندارد (604 نانومتر)، سبز (529 نانومتر) و آبی (447 نانومتر) است، استفاده مى شود. طول موج های مادون قرمز (718، 777 و 807 نانومتر). از اين طريق ما یک شبکه عصبی کانولوشن با معماری مشابه U-Net را برای پیش بینی تصاویر طیف مرئی فقط از تصاویر مادون قرمز نزدیک بهینه کردیم. در واقع پژوهشگران، برای پیشبینی تصاویر RGB از روشنایی یک یا چند طول موج، عملکرد این معماریها را ارزیابی کردند: رگرسیون خطی پایه، شبکه عصبی پیچشی ملهم از U-Net و ترکیب U-Net با شبکههای مولد رقابتی (UNet-GAN).
محققان اين سيستم در مجله Plos One بيان كرده اند كه:
«ما میخواستیم با معماریهای بهینه یادگیری عمیق الگوریتم تصویرسازی جدیدی بسازیم که در آن از روشنایی طیف مادون قرمز برای پیشبینی طیف مرئی صحنه استفاده شود، انگار که یک انسان در حال مشاهده صحنه با نور طیف مرئی است. با این کار میتوانیم یک صحنه طیف مرئی را بهصورت دیجیتالی برای انسانها رندر کنیم، در حالی که صحنه ممکن است در تاریکی کامل و فقط در معرض نور مادون قرمز قرار داشته باشد.»
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت باعث پیشرفتهای زیادی در دنیای تکولوژی شده است. همچنین، این سیستم جای پيشرفت زيادي دارد و در حال حاضر تنها بر روی چهره انسانها موفق عمل میکند اما با ارائه دادههای بیشتر ، پیشبینی میشود که قابلیتهای این سیستم برای تشخیص رنگ دقیق سایر سوژهها افزایش يابد.