[vc_row][vc_column][vc_column_text]
نشست مشترک کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع کلانشهرها و کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به منظور استقرار سامانه یکپارچه اطلاعات مکانی در کلانشهرها برگزار شد. محمد عزتی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع کلانشهرها در این نشست گفت: «شهرداری ها از یک سو مجری مصوبات مجلس هستند و هر قانونی حتی اگر بطور مستقیم مرتبط با شهرداری نباشد، نقشی برای آنها در نظر گرفته می شود و از سوی دیگر به دلیل لزوم استعلام های مختلف و متعدد از سایر نهادها در صدور مجوزهای ساختمانی نگاه عموم مردم به شهرداری ها نگاه مطالبه گرانه بوده و شهرداری را به عنوان گلوگاهی در این فرآیند می بینند.»
محور گفتگوی نشست، سامانه یکپارچه اطلاعات مکانی
به گزارش BACpress ، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل مجمع کلانشهرها، عزتی در ادامه با بیان اینکه دغدغه اصلی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرها برگزاری این قبیل نشست هاست خاطر نشان کرد: این موضوع در خصوص شهرداری های کلانشهرها با توجه به اینکه تقریبا نیمی از جمعیت کشور را در خود جای می دهند از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
او همچنین به موضوعات مهم دیگر در حوزه شهرسازی و معماری کلانشهرها مانند، استقرار سامانه یکپارچه اطلاعات مکانی در کلانشهرها برای مقابله با موضوع حریم و مدیریت زمین های داخل کلانشهرها (بازآفرینی و ساماندهی) اشاره کرد و در ادامه هریک از معاونین شهرسازی و معماری به بیان مشکلات و چالش های پیش رو در حوزه مدیریت خود در کلانشهرها پرداختند.
تهدیدهای کلانشهرها و راه های ایمن سازی
در این نشست دکتر محمدرضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ، به مشکلاتی که کلانشهرها با آن روبرو هستند نظیر حوادث غیرمترقبه، تغییر اقلیم، سیلابها اشاره کرد و به دلیل تعدد موضوعات ضمن اشاره به کمیته حل مشکلات شهری و روستایی مجلس لزوم استمرار جلسات مشابه را در حل مسائل مفید عنوان کرد. در ادامه جلسه فرزانه صادق مالواجرد، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی استمرار جلسات مشترک را در برقراری ارتباط بیشتر فیمابین نهادهای تاثیر گذار و دستیابی به زبان مشترک در حل مشکلات دانست. او نیز بر لزوم توجه به مشکلات حریم کلانشهرها به عنوان یکی از موضوعات مهم تاکید کرد و مسائل مرتبط با حوزه شهرسازی در بودجه سال ۹۸ کشور و قانون برنامه ششم توسعه را تشریح کرد.
مسعود حمزه ای مدیر کل نظارت بر طرح های توسعه ای شهری وزارت راه و شهرسازی در ادامه توضیحاتی در خصوص طرح پایگاه اطلاعات مکانی طرح های توسعه و عمران GIS و سامانه مدیریت فرآیندهای کمیسیون ماده ۵ ارائه کرد و هر یک از معاونان کلانشهرها و رئیس کمیته عمران شهری و روستایی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نظرات، دیدگاهها و مشکلات احتمالی پیش روی اجرای طرح حاضر را بیان کردند و نکات فنی طرح توسط دکتر مسگری و سایر اعضا مشاور تهیه کننده سامانه از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تشریح شد.
کمیسیون شهرسازی و معماری مامور به تهیه گزارش جامع
در خاتمه این نشست مقرر شد نظرات تکمیلی معاونین شهرسازی و معماری در قالب یک گزارش تکمیلی توسط دبیرخانه کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران ظرف مدت مشخص در اختیار کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی قرار گیرد و موجبات استمرار نشست حاضر نیز پدید آید.
شایان ذکر است این جلسه با حضور رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیته عمران شهری و روستایی، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، معاونین شهرسازی و معماری، نمایندگان کلانشهرها، مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی و کشور، مشاور تهیه کننده سامانه در زمینه GIS از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]