شهر هوشمند از تکه پازلهایی شکل گرفته که باید به درستی کنار یکدیگر قرار بگیرند تا بتوانند ما را به هدف نهایی هوشمندسازی شهری برسانند. تکنولوژی، فناوری، سیاستگذاریهای کلان، مشارکت و… تکههایی از این پازل هستند که با درست کنار هم قرار گرفتن میتوانند مارا به آن تصویر غایی برسانند. از تکه های دیگر پازل شهر هوشمند، سیستم حمل و نقل هوشمند است. به گزارش بک پرس، به نقل از نیو اطلس، دولت شهر سئول (SMG) در راستای هوشمندسازی حمل و نقل، با استقرار اتوبوس های برقی در یک مسیر تجاری، برای اولین بار در جهان گام برداشت. تاکنون همه ی عملیات های استفاده از اتوبوس برقی برای حمل ونقل، بصورت آزمایشی بوده اند یا مانند اکسپو 2010، در شانگهای، پس از یک پروژه توسعه 18 ماهه با صنایع سنگین هیوندای و فیبر Hankuk مورد استفاده قرار گرفته اند.
“خانه هوشمند چه ویژگیهای دارد؟ در رسانه تخصصی شهر هوشمند و فناوریهای نوین بکپرس بخوانید.”
کره اولین سرویسدهی با اتوبوس برقی هوشمند را آغاز کرد
اتوبوس برقی هوشمند در کره برای اولین شروع به خدمت رسانی کرد. این اتوبوسها، با 11.05 متر طول، میتوانند با یک بار شارژ شدن تا 83 کیلومتر حرکت می کنند. باتری لیتیوم یونی استفاده شده در این اتوبوس برقی هوشمند ، در کمتر از 30 دقیقه به طور کامل شارژ میشوند و اتوبوس حداکثر 100 کیلومتر در ساعت سرعت دارد. قابلیت دیگر اتوبوس های تولید شده در سئول، وجود یک سیستم احیا کننده است که هنگام حرکت اتوبوس در سراشیبی، از انرژی ترمزها استفاده مجدد می کند.
بدنهی این اتوبوسها از یک ماده کامپوزیت کربنی ساخته شده است که، نسبت به خودروهای دیگر که دارای بدنهای با صفحات آهنی هستند، دوام و طول عمر این اتوبوس ها را افزایش و به میزان قابل توجهی وزن خودرو را کاهش می دهد. اتوبوس های برقی همچنین مجهز به تخته های شیب اتوماتیک برای کسانی است که از ویلچر استفاده میکنند.
سازمان SMG، پنج اتوبوس در مسیرهای نمسان را با خودروهای برقی جایگزین کرده است و تصمیم دارد هر 14 اتوبوس را به تدریج با اتوبوس های برقی جایگزین کند. علت این کار این است که SMG میخواهد از هر گونه ناراحتی ناشی از معرفی اتوبوس های جدید بوسیلهی مسافران را به حداقل برساند. استفاده از این سرویس اتوبوس برقی، شهر سئول را یک گام به سوی «ماشین سبز، شهر هوشمند» نزدیک کردهاست.
بیشتر بخوانید: نقش حیاتی دولت در هوشمندسازی شهرها