[vc_row][vc_column][vc_column_text]در قسمت اول این مطلب، به ابداع کننده اینترنتِ اشیا و اهمیت داده در شبکه و اولین ایده به کار بردن اینترنت اشیاء در لوازم خانگی را بیان کردیم که متاسفانه در نهایت این طرح با استقبال رو به رو نشد.در قسمت دوم این مطلب به ادامه تاریخچه طراحی دستگاه های مختلف بر مبنای اینترنت اشیاء و وسایل متصل به شبکه خواهیم پرداخت و در نهایت آینده در پیش رو این فناوری را برآورد خواهیم کرد.
قسمت اول را از اینجا بخوانید: تاریخچه اینترنت اشیا و توسعه آن
به گزارش BACpress ، “یخچال مدیریتکننده هوشمند” (Smart Manager Fridge) شرکت LG (که در نمایشگاه وسایل الکترونیکی مصرفی در سال 2012 رونمایی شد) از توان بالقوهی فناوری متصل به شبکه برای مدیریت کردن موجودی غذا، و افزودن جایگزین هایی برای یک حساب آنلاین خرید، نشان داشت. بامزه اینکه این دستگاه حتی می توانست بر اساس مواد اولیه موجود در یخچال دستور پختهایی را هم پیشنهاد کند، تایمری را تنظیم کند، فرتان را روشن کند و با یک صفحه نمایش تعاملی به آشپز دستورالعمل هایی بدهد.
اینترنت اشیاء برای کنترل انرژی مصرفی
گرمادهی منزل و استفاده از انرژی حوزههایی هستند که کاربرد عملی تر اینترنت اشیاء در آن ها آغاز شده است و از این رو این فناوری تکانی به خود دیده است. این که بتوانیم دیگِ موتورخانه ساختمان را قبل از رسیدن به خانه روشن کنیم بدون شک خوب است؛ حال اگر این قابلیت هوشمند را تصور کنید که وقتی هوا آفتابی میشود یا وقتی کسانی از ساختمان خارج میشوند چیزهایی خاموش شوند تازه آن وقت است که متوجه مزایای عملی واقعی اینترنت اشیاء میشوید.
یک پیامد دیگر اینترنت اشیاء این است که برای اغلب مردم در آغاز دهه بعدی دیگر نیازی به اینکه کسی بیاید و کنتور گاز یا برق را بخواند نخواهد بود چرا که تا سال 2020 همه خانوارها یک کنتور هوشمند خواهند داشت که صحیح بودن فیش ها را تضمین میکند و به خانوارها امکان میدهد که با یک صفحه نمایش دمِ دست متصل به شبکه ، میزان انرژی مصرفیشان را برحسب واحد پولی تحت نظر داشته باشند.

سیستم اتصال در شبکه در نمایی کلی
رسیدن به خانه هوشمند به کمک اینترنت اشیاء
حال اگر این فناوری را در مقیاس بزرگتر در نظر بگیرید به ایدهی کم و بیش رازآلود “خانه هوشمند” میرسید: مجموعهای از حسگرها و وسایل متصل-به-شبکه که پیشبرنده مجموعهای از برهم کنشها و تعاملات هستند. میخواهید که وقتی حضورتان در خانه تشخیص داده میشود چراغها روشن شوند؟ وقتی باران تشخیص داده میشود پنجرهها بسته شوند؟ گوشی هوشمندتان رسیدن نامههای الکترونیک را اعلان کند؟ اگر کیت مناسبی به روترتان وصل شده باشد و مجموعهای از وسایل هوشمند نیز داشته باشید، همه اینها (و بیش از اینها هم) امکانپذیر است.
مطلبی که در معرفی سیستم SmartThings شرکت سامسونگ نوشته شده است ایدههایی درخصوص پتانسیل فناوری اینترنت اشیاء بهتان خواهد داد. در سالهای پیش رو انتظار داریم که چراغها و پنجرهبَندهای هوشمند و سوکت های هوشمند برق در زمره ملزومات استاندارد منزل درآمده باشند.
هدف نهایی اینترنت هوشمند شهر هوشمند است
اگر قوه خیال تان را از این هم بیشتر وسعت ببخشید به مفهوم “شهر هوشمند” میرسید، جایی که سطل آشغالهای هوشمند خودشان وقتی پر میشوند خبر میدهند تا خالیشان کنند و علائم راهنمایی متصل به شبکه با همکاری یکدیگر در جهت بهینهسازی جریان ترافیک عمل میکنند. حوزه تولید همین حالا نیز در حال بهره بردن از منافعی است که از سازمان یابی ابزارها، ماشینآلات و آدمها به کمک اینترنت اشیاء حاصل میشود، و کشاورزان با هدف تقویت تولید و کارایی، نظارت بر محصولات و ردگیری امور دام را با استفاده از اینترنت اشیاء انجام میدهند.
شاید بتوان اینگونه گفت:
” اینترنت اشیاء در دل خود جهانی از گجتها و گیزموهای متصل به هم را دارد که در تعامل با یکدیگر و با درجات مختلفی از هوشمندی، بر چیزها نظارت می کنند ، ازشان گزارش میدهند و خاموش و روشنشان میکنند. هدف از اینترنتِ اشیاء سادهتر کردن، کاراتر کردن، خوشایندتر کردن و به طور کلی جتسونتر کردن زندگیهامان است.”
اینترنت اشیاء چه فرصت هایی در اختیار صنعت ساخت و ساز میگذارد؟
تعداد انبوه اجزاء مورد استفاده در ساختوساز و عملکرد ساختمان ها از این حکایت دارد که پتانسیل کاربست اینترنت اشیاء بسیار قابلملاحظه است. با اطلاعات، دانش و مهارتهای مناسب میتوان چیزهایی عرضه کرد که پیش از این به طور معمول به قلمرو داستانهای علمی-تخیلی تعلق داشتند. دادههایی که در مطلب حاضر بارها صحبتشان را کردهایم دسترسپذیر، قابل جستجو، کاربردپذیر و ادغامپذیر خواهند بود.
پتانسیل یکپارچهسازی و ترکیب مجموعه اطلاعاتهای گوناگون، نویدبخش چشمگیرترین نتایج است. فناوریهای نوین در حال سرعت بخشیدن به امور و بهبود گردآوری دادهها هستند. اسکن های لیزری و ابرهای نقطهای (point clouds) صحت و دقت و کارایی خاص جدیدی را به ارمغان میآورند.

شهر هوشمند باید به سیستم متصل به شبکه مجهز باشد
تمام این ابزارها و دادهها در دسترس همگان خواهد بود. چشمانتظار محصولات و خدماتی باشید که شرایط کنونی را به چالش گرفته و مختل میسازند، و همینطور کسب و کارهای کوچک و متوسطی که با شرکتهای بزرگ رقابت کرده و ورای انتظار ظاهر میشوند. محتمل است که تاثیر فناوریهای اینترنت اشیاء در سایر عرصههای زندگی نیز بر اینکه چه نوع ساختمان هایی را برای برآورده ساختن احتیاجات جامعه طراحی میکنیم موثر باشد.
در جهانی که همهمان مچبندهای تناسب اندام و – فکرش را بکنید! – ایمپلنت های هوشمند داریم شاید برای تشخیص بیماریها نیاز کمتری به فضاهای بیمارستانی باشد. اگر نیازمان به فضاهای بیمارستانی کمتر شود آیا نیازمان به محل هایی برای جراحیهای عمومی یا داروخانهها بیشتر خواهد بود یا اینکه به این نوع از خدمات نیز دسترسی آنلاین پیدا خواهیم کرد؟
آینده عالی به نظر میرسد. مشکلات و معایب پنهان چیست؟
هرجا که دادههایی وجود دارد دغدغههای امنیتی نیز هستند که باید برطرف شوند. وسایل متصل به شبکه که کار تجمیع دادهها را در چندین مکان انجام میدهند بالقوه ممکن است که اطلاعات بسیار حساس را در معرض افشاء قرار دهند، اگر که هکری باشد که انگیزه کافی داشته و برای دسترسی به آنها وقت بگذارد. در جهانی که همه چیزها به یکدیگر متصل هستند چه چیز میتواند جلودار کسی شود که تهدید میکند در صورتی که خواستههای نابکارانهاش برآورده نشوند شهرها و زیرساختهایی را به کلی از کار خواهد انداخت؟
برای هک کردن سیستمهای خانگی انگیزه خیلی کمی وجود دارد، و با این حال قضیه هک کردن وسایل نظارت بر نوزادان نشان میدهد که در این عرصه هم امکانات شرورانهای وجود دارد.
“دیجیتال بیلت بریتین” چه جایگاهی دارد؟
چنانکه سال گذشته گزارش شد، برنامه Digital Built Britain مرحله بعدی در ایجاد انقلاب دیجیتال در صنعت ساختو ساز است. امید است که با استفاده از مدلهای اطلاعاتی ساخت هوشمند، فناوری حسگر و زیرساختهای امن برای دادهها و اطلاعات، در عین بهبود بهره وری و ظرفیت، کاهشهایی نیز در هزینههای تمام-عمر و انتشار کربن شاهد باشیم.
با توجه به اینکه ایده وسایل متصل به شبکه و شهرهای هوشمند در قلب این طرح ابتکاری (یعنی Digital Built Britain) جای دارد، در چند سال آتی شاهد شروع کار درخصوص ایجاد استانداردها و پروتکل هایی برای تحقق تمام و کمال پتانسیل حقیقی دادههای متصل به شبکه و پیامدهای آن برای ساختوساز دیجیتال خواهیم بود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]
3 دیدگاه ها