loader image

بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > اینترنت اشیا و سیستم هوشمند : اینترنت اشیاء در ساختمان ؛ کلید پیروزی در برابر موانع

اینترنت اشیاء در ساختمان ؛ کلید پیروزی در برابر موانع

مادامی که نقش ارتباط و اتصال در جهان روز‌به‌روز بیشتر می‌شود، اینترنت اشیاء تأثیر بسیار مهمی روی بهره‌برداری ساختمان‌ها ایفا می‌کند. به پیش‌بینی مؤسسه تحقیقات و مشاوره IT گارتنر در امریکا، تا سال۲۰۲۰ حدود ۲۰ میلیون دستگاه متصل‌شده وجود خواهد داشت و هیچ نشانه‌ای از کاهش این سیر رشد وجود ندارد. مالکان و مدیران آینده‌نگر امیدوارند با به‌کارگیری سیستم‌های اینترنت اشیاء در ساختمان‌های خود، بینش بهتر، مدیریت سیستم آسان‌تر و بازدهی پیشرفته‌تری به‌دست آورند. هرچند که بسیار از مدیران ساختمان‌ها بر مزیت‌های اینترنت اشیاء و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود ساختمانشان تردید دارند.

استفاده از اینترنت اشیاء در ساختمان ؛ موانع و مشکلات

به گزارش BACpress ، مطالعات اخیر نشان داده است که موانعی بسیاری بر سر راه استفاده از اینترنت اشیاء در تعمیر و نگه‌داری ساختمان وجود دارد. بالغ بر نیمی از مدیران ساختمان‌ها (۴۳٪) اظهار داشته‌اند که مهم‌ترین چالش در هوشمندسازی و دیجیتالی‌کردن ساختمان‌هایشان میزان سرمایه‌گذاری است. نزدیک به یک‌چهارم از مدیران (٪۲۳) نداشتن دسترسی به منابع داخلی را مشکل اساسی برای تفسیر داده‌های ساختمانی به نتایج عملی برشمردند. ۱۸ درصد بر این عقیده‌اند که ساختمان‌هایشان قابلیت استفاده از این قبیل فناوری را ندارند و ۱۴ درصد به فقدان شواهدی مبنی بر برگشت سرمایه اشاره داشتند.

سیستم‌های مدیریت ساختمان اساساً برای کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ طراحی شده‌اند. با پیشرفت‌هایی که در فناوری‌ اینترنت اشیاء و فرصت‌هایی که برای بهینه‌سازی پایداری، استفاده از فضا، کارایی عملیات و بازدهی کارکنان ایجاد شده، ارزش‌های نوینی به سیستم‌های مدیریت ساختمان افزوده شده است. نکته مهم به‌کارگیری اینترنت اشیاء برای یکپارچه‌سازی انواع مختلف سیستم‌های ساختمانی و اتصال آن‌ها به یک مرکز  پرتوان است. این‌گونه اتصال در زیرساخت‌ها باعث می‌شود که مدیران پیش از وقوع مشکلی آن  را دریابند و ساختمان‌های با بهره‌وری و بازدهی بهتر ایجاد کنند. استفاده از داده‌ها، برای بهینه‌سازی سیستم‌ها و منابع، بیش از پیش اهمیت دارد چرا که نزدیک به ۷۵ درصد از هزینه‌های ساختمان در طول عمر خود صرف تعمیر و نگه‌داری و عملیات شده‌است.

با این تفاسیر، مدیران ساختمان‌ها چگونه می‌توانند بر موانع به‌کارگیری اینترنت اشیاء در ساختمان‌های خود غلبه کنند؟ مهم‌ترین گام، در به‌دست گرفتن ابتکار عمل، مهارت در  اینترنت اشیاء و معنای آن در حوزه ساختمان است.

قدرت دانش برای کمک به گسترش اینترنت اشیاء

درست همان موقع که گواهی‌نامه LEED در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی در صنعت ساختمان ارائه شد، دوره‌ای بود که مدیران توسعه تسهیلات و پیمانکاران با فرآیند تضمین گواهی‌نامه آشنا نبودند و از این رو در اجرای روند کسب و کار خود تردید داشتند. اما با کوشش‌های مدیران صنایع در زمینه آموزش و نتایج ملموسی که در پی آن به‌دست آمد، گواهینامه LEED رواج پیدا کرد؛ به‌گونه‌ای که اکنون سومندی‌هایش به‌راحتی قابل درک است.

درحالی‌که تصور می‌شود اینترنت اشیاء در ابتدای راه خود است، تأثیر چشمگیر آن بر هر دو نوع ساختمان مسکونی و تجاری ملموس است. برای مثال، یک شرکت بزرگ باید برای ایجاد روشنایی و گرمایش مطبوع ۴۵ اتاق کنفرانس، در بازه ساعات کاری عادی، هزینه پرداخت کند و این در حالی است که ۲۵ اتاق در روز تعطیل خالی از سکنه است. این اطلاعات و تحلیل‌ها به سیستم‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء این امکان را می‌دهند که امکانات موجود، گرمایش و روشنایی آن اتاق‌ها را قبل از تعطیلی پایان هفته مدیریت کنند. و این کار منجر به کاهش چشمگیری در قبوض سازمان می‌شود.

مدیران توسعه و تسهیلات ساختمان‌ها باید به دنبال تجربه‌های موفق در حوزه اینترنت اشیاء باشند و با مطالعه موارد گذشته راهکارهایی را بیابند که می‌تواند ارزش بیشتری به ساختمانشان بدهد. همچنین آن‌ها با اتکاء به اطلاعات و درک عمیق از چگونگی بهره‌وری از سودمندی‌های سیستم‌ها و دستگاه‌های متصل‌شده می‌توانند از حقوق اینترنت اشیاء در سازمان‌ها دفاع کنند و  تخصیص بودجه لازم را برای به‌کارگیری فناوری‌های جدید و پیشبرد پروژه‌های اینترنت اشیاء تضمین کنند.

اینترنت اشیاء : یک سرمایه‌گذاری ارزشمند

در طی ۱۰ سال گذشته، اینترنت اشیاء به مدیران توسعه و تسهیلات ساختمان‌ها فرصت داده که ارزش‌های نهفته‌ سیستم‌های ساختمان متصل‌شده را نمایان کنند و ثابت‌ شده که سرمایه‌گذاری روی این بخش ارزشمند است. با پی‌ریزی زیرساخت‌های لازم می‌توان آینده فناوری اینترنت اشیاء را در ساختمان تضمین کرد. با نگاهی به سال‌های آتی می‌توان اطلاعات و درک عمیق‌تری نسبت به یک سیستم متصل‌شده کسب کرد. ساختمان‌هایی که عاری از اینترنت اشیاء باشند توانایی دسترسی مزایای یکسان را ندارند و بالقوه کنار گذاشته می‌شوند.

افزون بر این مزایا و پیشتاز بودن در عرصه رقابت، اینترنت اشیاء در امر اشتغال‌زایی هم اهمیت ویژه‌ای یافته است. متخصصین جوانی که وارد این صنعت می‌شوند هم‌زمان انتظار دارند تا به فناوری و کارآمدی، همان‌گونه که در زندگی روزمره خود تجربه می‌کنند، دسترسی داشته باشند. از دیدگاه یک کارمند، نسل بعدی محیط کار در ساختمان‌های متصل‌شده خواهدبود. پویایی در جریان تغییرات فناوری یک فاکتور اساسی است که کارمندان مشتاق به کارکردن را از آن‌ها که علاقه‌ای به کار ندارند در شرکت‌های خلاق و نوآور مشخص می‌کند.

بسیاری از پلتفرم‌های اینترنت اشیاء با یک بسته نرم‌افزار تحلیلی همراهند که اطلاعات موجود ساختمان مثل دما، ساکنین و دیگر موارد را دریافت می‌کنند و به مفاهیم دیداری و درک‌شدنی تبدیل می‌کنند. این پلتفرم‌ها داده‌ها را به راحتی فهم‌پذیر می‌کنند و می‌توان آن‌ها را در قالب گزارش و هر شکل رایج دیگری بر روی رایانه‌ و گوشی‌های همراه مشاهده کرد. دقت در انتخاب یک پلتفرم می‌تواند تغییر وسیعی در قابلیت انطباق ایجاد کند.

اینترنت اشیاء در ساختمان : کلید موفقیت

آموزش کلید اطمینان‌بخش در نصب یک سیستم اینترنت اشیاء متصل‌شده در ساختمان است. مدیران ساختمان‌ها با انجام مطالعات موردی، تجربه‌های موفق و سود‌هایی که پلتفرم‌های اینترنت اشیاء دارند می‌توانند از سرمایه‌گذاری و بهره‌وری هرچه بیشتر از سیستم‌های ساختمانی خود اطمینان حاصل کنند.

چشم‌انداز این فناوری برای ساختمان‌ها به سرعت در حال تغییر است و ضرورت درک ظرفیت اینترنت اشیاء نیز  در اولویت قرار دارد. بازه وسیعی را برای تأثیر و ظرفیت مثبت اینترنت اشیاء بر صرف‌جویی انرژی، تولید درآمد و الزامات تعمیر و نگه‌داری ساختمان می‌توان در نظرگرفت. بنابراین با نصب موفیقت‌آمیز و دست‌یابی به نتایج ملموس می‌توان بر موانع رایج بر سر راه موفقیت غلبه کرد.

منبع: facilitiesnet.com

برچسب ها :

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید