[vc_row][vc_column][vc_column_text]
پیدا کردن یک بالابر قیچی که در یک سایت ساختوساز جا مانده است ممکن است ساعتها و بلکه روزها به طول بیانجامد. حال اگر به جای یک بالابر قیچی، چندصد عدد ماشینآلات را در نظر بگیرید به ابعاد مشکل پی خواهید برد. سه شرکت با همکاری یکدیگر یک راهحل اینترنت اشیاء را مورد آزمون قرار دادند که میتواند این مشکل را به نحوی که بهصرفه باشد برطرف کند.
به گزارش BACpress ، رامیرنت (Ramirent) یک شرکت خدمات و اجاره تجهیزات ساختوساز است که در نه کشور اروپایی فعالیت دارد. این شرکت از ابزارها و خدمات دیجیتال برای ارزشافزایی برای مشتریانش و بهبود بخشیدن به کارایی عملیات های ساختوساز استفاده میکند. در نوامبر 2018، رامیرنت، SRV، و Kaltiot آزمونی را بر روی یک فناوری نویدبخش به انجام رساندند. از این فناوری برای مکانیابی تجهیزات ساختوساز در فضاهای داخلی استفاده میشود. آزمایش در هلسینکی انجام گرفت و بخشی از هزینه آن را پروژه ملی دیجیتالسازی KIRA-digi عهدهدار شد.

تومی آنتیلا
ترتیب دادن آزمایش مکانیابی تجهیزات ساختمان با اینترنت اشیاء و فناوری موبایل
به گفته تومی آنتیلا، مدیر توسعه رامیرنت فنلاند، اینکه آنها از بالابرهای قیچی جامانده به عنوان موضوع آزمایش استفاده کردند یک دلیل مشخص داشت: “بالابرهای قیچی از ابزارهای بسیار ضروری در ساختوساز هستند. هر زمان که لازم است به نحوی انعطافپذیر در بالاتر از سطح زمین کار کنید – مثلا موقع نصب سیستمهای HVACE– به یک بالابر متحرک نیاز پیدا میکنید. در سایت آزمایشمان، REDI، همزمان بیش از 150 بالابر وجود داشت.”
از آنجا که بالابرهای قیچی نسبتا گرانقیمت هستند، پیمانکاران معمولا آنها را اجاره میکنند. رامیرنت علاوه بر اجاره دادن بالابرها بازرسی هفتگیشان را نیز انجام میدهد. آنتیلا میگوید: “در سایت یک نفر هست که وظیفهاش پیدا کردن بالابری است که برای کار مشخصی مناسب باشد، شخص دیگری کار تعمیرات و نگهداری آن را برعهده دارد، و نفر سومی هم مسئول بازرسی آن است”.
REDI که یک پروژه چند-منظوره بزرگ در هلسینکی است و توسط SRV ، یک پیمانکار مدیریت پروژه، ساخته شده است سایت مناسبی برای آزمایش این فناوری بود.این پروژه مسکونی ساحلی شامل شش برج، یک پارکینگ با ظرفیت 2000 خودرو و یکی از بزرگترین مراکز خرید فنلاند است.
راهحل فناوری، مکانیابی تجهیزات ساختمان سازی با اینترنت اشیاء و فناوری موبایل
آنتیلا توضیح میدهد که چگونه از فناوری ردگیری داخلی که متکی بر سیگنالهای GPS نبود استفاده کردند: “ما پلانهای کف ساختمان را در یک اپلیکیشن موبایل ذخیرهسازی کرده و موقعیتمند کرده بودیم. 160 انتقالدهنده بلوتوث، که فرستندههای مرجع ما را تشکیل میدادند، به محلهای مشخصی در فضای داخلی چسباندیم و مکان آنها را در پلانهای کف علامت گذاری کردیم. سپس ردگیرها را بر روی بالابرهای قیچی نصب کردیم.”
این سیستم به جای آنکه از طریق گیتویهای بیسیم ثابت، ایستگاهها را به یک سرویس ابری متصل کند، از تلفنهای موبایل استفاده میکند. هر زمان که کارگری با یک تلفن موبایل در سایت ساختوساز حرکت میکند، این اپلیکیشن به صورت خودکار مکان آن شخص و تجهیزات را از طریق 3G/4G به یک سرویس ابری انتقال میدهد. از سیگنالهای بلوتوث فرستندهها به عنوان مرجع استفاده میشود. وسایل ردگیری میتوانند سالها با یک باتری به کار خود ادامه دهند و این باعث میشود که برای چنین کاری مناسب باشند.
مکانیابی گیت های سایت ساخت و ساز
اپلیکیشن با دقت نسبتاً خوبی محل تجهیزات را نشان میدهد. اینکه دادهها چه اندازه تازه باشند به این بستگی دارد که کاربران اپلیکیشن در چه فواصل زمانیای از فلان ناحیه عبور کنند. کاربران لازم نیست که با اپلیکشن کار کنند، چون در پس زمینه گوشی شخص و بدون آنکه به چشم بیاید مشغول به کار است. رامیرنت کار ردگیری را به گیتهای سایت ساختوساز هم بسط داد. آنها یک تلفن ایستگاهی در هر گیت قرار دادند که بهشان امکان می داد تا بالابرهایی که سایت را ترک میکنند ردگیری کنند. از همین چیدمان هم برای ردگیری بالابرهایی که وارد هال خدمات میشدند استفاده کردند.

صفحه نمایش اپلیکیشن
متصل ساختن دادهها در اینترنت اشیاء
بر روی اپلیکیشن، مکان هر بالابر قیچی و پرسنل رامیرنت در سایت کار می کرد قابل مشاهده بود. دسترسپذیری این اطلاعات امکان میداد که پیمانکاران و خود شرکت وقتشان را به جای پیدا کرد تجهیزات صرف کارهای دیگر کنند.
آنتیلا بر این تاکید میکند که راهحل ردگیری، یک اپلیکیشن جداگانه نبود بلکه در پرتال RamiSmart شرکت رامیرنت ادغام شده بود. RamiSmart یک سرویس آنلاین منحصربهفرد است که مدخل شرکت های ساختوساز به چندین اپلیکیشن دیجیتال محسوب میشود. در حال حاضر برای کنترل دسترسی، مدیریت ناوگان، بودجهبندی، سنجش رطوبت بتن، نظارت دوربینی، و داربستزنی الکترونیک (e-scaffolding) مدول هایی وجود دارد. پس از رسیدن اپلیکیشن به مرحله تولید تجاری، سرویس موقعیتیابی داخلی نیز به آن اضافه خواهد شد. به گفته آنتیلا: “برنامه داریم که از راهحل موقعیتیابی داخلی در چند سایت بزرگ ساختوساز نیز استفاده کنیم، به قصد پایش تدارکات سایت”.
آزمایش بار دیگر نشان داد که فرصتهای بسیاری برای بهبود بخشیدن به بهره وری فعالیتهای ساختوساز با استفاده از فناوریهای دیجیتال وجود دارد. آنتیلا پیشبینی می کند که با تجمیع دادههای حجیم در سیستمهای متصلبههم شاهد فرصتهای بیشتری نیز خواهیم بود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]