loader image

بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > پروتکل‌ هوشمندسازی و سیستم هوشمند : بنیاد IOTA پلتفرم قرارداد هوشمند اسمبلی را عرضه کرد

بنیاد IOTA پلتفرم قرارداد هوشمند اسمبلی را عرضه کرد

بنیاد IOTA  اعلام کرد که پلتفرم جدید قرارداد هوشمند خود با نام اسمبلی (Assembly) را به منظور تسریع پذیرش نسل سوم وب (Web3) عرضه کرده است. از ویژگی‌های این پلتفرم قرارداد هوشمند می‌توان به کارمزد کم اجرای قراردادهای هوشمند و قابلیت ترکیب زنجیره‌ها اشاره کرد.

 پلتفرم قرارداد هوشمندبنیاد IOTA چیست ؟

آیوتا (به انگلیسیIOTA) نوعی رمز ارز منبع باز متمرکز بر ارائهٔ ارتباطات امن و پرداخت میان ماشین‌ها در اینترنت اشیا است. آیوتا از معماری دادهٔ گراف جهت‌دار بی‌دور (DAG) به جای معماری دادهٔ زنجیره‌بلوکی استفاده می‌کند؛ معاملات آیوتا IOTA بدون توجه به اندازهٔ تراکنش‌ها رایگان هستند، زمان تأیید سریع است، تعداد تراکنش‌هایی که سیستم می‌تواند به‌طور همزمان اداره کند، نامحدود است و سیستم توانایی مقیاس‌پذیری دارد. در معماری دادهٔ گراف جهت‌دار بی‌دور تراکنش‌ها در یک بلوک ذخیره نمی‌شوند بلکه هر تراکنش در حکم یک بلوک است. برای انجام یک تراکنش نو هر فرد باید دو تراکنشی که پیش‌تر انجام شده را اعتبارسنجی کند.[۱]

آیوتا در سال ۲۰۱۵ توسط Sonstebo, Ivancheglo , Dominik Schiener و دکتر Serguei Popov به وجود آمد. ارز رمزنگاری‌شده آیوتا تحت نظارت بنیاد آیوتا است که بنیادی غیردولتی بوده و به منظور توسعه و نگهداری فناوری ایجاد شده‌است و همهٔ توسعه‌دهندگان می‌توانند بدون نیاز به لایسنس در آن فعالیت کنند. با کمک شرکت‌های Deutsche Telekom، مایکروسافت و فوجیتسو، این بنیاد یک بازار اطلاعات ایجاد کرده‌است. بنیاد IOTA همچنین یکی از اعضای اتحادیهٔ معتبر IOT (اینترنت چیزها) است که شامل شرکت‌های Bosch ,Consensys و USbank می‌باشد. تا دسامبر ۲۰۱۷، حجم بازار آن حدود ۱۳ میلیارد دلار بوده‌است که این امر آیوتا را در رتبهٔ چهارمین ارز رمزنگاری شده در مارکت‌کپ قرار داده بود.

کوچک‌ترین واحد حساب در IOTA، یک آیوتا (Iota) است که از روی کوچک‌ترین حرف از زبان یونانی گرفته شده‌است. نام واحدهای بزرگ‌تر با اضافه کردن پیشوندهای متداول به کلمهٔ آیوتا ایجاد می‌شود. از این رو یک میلیون آیوتا به نام مگاآیوتا (MegaIota) یا (Miota (Mi نامیده می‌شود که واحد پایهٔ آیوتا برای اکسچنج‌ها به حساب می‌آید.

 پلتفرم قرارداد هوشمندبه گزارش بک‌پرس، به نقل از کریپتو پوتیتو، در پلتفرم قرارداد هوشمند ؛ اسمبلی همانند شبکه دیگر آیوتا به نام شیمر (Shimmer) کاربران می‌توانند به سپرده‌گذاری (استیک کردن) برای کسب جوایز بپردازند. توکن بومی اسمبلی ASMB نام دارد.

کاربرد پلتفرم قرارداد هوشمند  اسمبلی چیست؟

در مطلبی که در وبلاگ اسمبلی منتشر شده است این پلتفرم قرارداد هوشمند به عنوان شبکه‌ای چندزنجیره‌ای و مقیاس‌پذیر برای قراردادهای هوشمند ترکیبی و شارد شده معرفی شده است. شاردینگ روشی با تقسیم تاییدکننده‌ها به گروه‌های کوچک است که فرآیند تایید را سریع‌تر می‌کند.

کاربران اسمبلی می‌توانند زنجیره قرارداد هوشمند شارد شده خود را مطابق پارامترهای خود بسازند. الزامات ماشین هوشمند، تایید تراکنش‌ها و ساختار کارمزد و مشوق‌ها به صورت کامل توسط توسعه‌دهندگان نوشته می‌شود.

هر زنجیره قرارداد هوشمند که روی اسمبلی نوشته می‌شود، شبکه‌ای کاملا به اشتراک گذاشته شده است که از امنیت و قابلیت همکاری بدون نیاز به اعتماد کل شبکه سود می‌برد و تنها به توان عملیاتی خود محدود است.

ویتالیک بوترین، خالق اتریوم ایده «بلاک چین بزرگ» را مطرح کرد

در رسانه تخصصی شهر هوشمند و فناوری‌های نوین بک‌پرس بخوانید

پلتفرم قرارداد هوشمند اسمبلی ادعا می‌کند شبکه‌ای باز برای ساختن و ارتباط بین جهان‌های باز است. این پروسه توسط لایه‌ مبنا با مقیاس‌پذیری زیاد برای میزبانی دیفای، NFTها و سازمان‌های مستقل غیرمتمرکز (DAO) انجام می‌پذیرد. این عملکردی است که اتریوم سال‌ها برای آن تلاش کرده است اما به دلیل ازدحام زیاد در لایه اصلی و کارمزدهای بالا به سرانجام نرسیده است.

۷۰٪ از تعداد کل توکن بومی اسمبلی با نام ASMB در میان اعضای جامعه آن توزیع خواهد شد که از این میزان ۲۰٪ به سپرده‌گذاران آیوتا اختصاص پیدا می‌کند (با عرضه اخیر شبکه آزمایشی سپرده‌گذاری، پاداش سپرده‌گذاری افزایش یافته است). ۳۰٪ باقی‌مانده نیز به تیم آیوتا و شرکای ابتدایی اختصاص پیدا خواهد کرد.

شبکه‌ای تازه در انتظار IOTA است؟

با وجود ویژگی‌های زیاد پلتفرم اسمبلی، بسیاری با ناامیدی با آن برخورد کردند. همانطور که قبلا در گزارش میهن بلاکچین مطالعه کرده‌اید، آیوتا قراردادهای هوشمند بر روی شبکه اصلی خود را در ماه اکتبر (آبان) آزمایش کرده بود. از این رو، راه‌اندازی شبکه‌ای دیگر برای همین منظور تعجب برانگیز بوده است.

تاکنون شبکه آیوتا روزهای پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است و پس از رسیدن به سقف تاریخی قیمت خود در سال ۲۰۱۷، قیمت آیوتا برای مدت زیادی در زیر این سقف معامله می‌شود. هنوز هم هدف این شبکه رسیدن به شبکه‌ای موثر و بدون کارمزد است که به عنوان شبکه پرداختی توسط میلیاردها نفر از مردم دنیا مورد استفاده قرار گیرد. در اطلاعیه‌ای توصیفی از Assembly آمده است که:

“موفقیت‌های کوتاه مدت در بازار رمزارزها به گمانه‌زنی‌ها و شور و اشتیاق وابسته است در حالی که موفقیت‌های بلندمدت به آرمان‌ها، جامعه پیرامون آن رمزارز و فرهنگ بستگی دارند. تنها راه‌ حل‌هایی که از یک هدف روشن پیروی می‌کنند و ارزش‌های خود را حفظ می‌کنند در نهایت برنده خواهند شد.”

به نظر شما عرضه پلتفرم قرارداد هوشمند اسمبلی چه نقشی در پیش‌برد اهداف شبکه آیوتا خواهد داشت؟

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید