به گزارش بك پرس، به نقل از healthline، محققان می گویند یکی از موارد کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی تشخیص زودهنگم سکته قلبی است. حال دانشمدان اعلام کردند که الگوریتم جدید مى تواند ایست قلبی را پیش بینی کند و به طور دقیق پیش بینی کند که فرد چه زمانی بر اثر ایست قلبی میمیرد.
توانایی تشخیص زودهنگام ایست قبی از کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی:
ایست قلبی زمانی اتفاق میافتد که سیستم الکتریکی قلب دچار اختلال شده و باعث میشود ضربان قلب نامنظم باشد و این فناورى به بررسی اسکار در عضلات قلب می پردازد که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند.
در اين مطالعه جدید محققان دانشگاه جانز هاپکینز در مریلند كه از هوش مصنوعی در پزشکی استفاد کرده است ، دستاوردهای خود را در مقالهای در نشریه Nature Cardiovascular منتشر کردهاند، مى گویند هوش مصنوعی (AI) به نام “مطالعه بقای خطر آریتمی قلبی (SSCAR)” ، ممکن است نحوه تصمیم گیری بالینی در زمینه قلب و عروق را متحول کند.
“اینترنت اشیا و علوم اعصاب ؛ کنترل مدارهای مغزی با اینترنت “را در رسانه تخصصی شهر هوشمند و فناوریهای نوین بکپرس بخوانید.
ناتالیا آ. ترایانووا، نویسنده ارشد این مقاله، مى گويد:
“مرگ ناگهانی قلبی ناشی از آریتمی حدود 20 درصد از کل مرگ و میرها در سراسر جهان را تشکیل می دهد، و ما اطلاعات کمی در مورد اینکه چرا این اتفاق می افتد یا چگونه تشخیص دهیم چه کسی در معرض خطر است.”
جانز هاپكينز، استاد مهندسى زيست پزشكى، میگوید: “بیمارانی هستند که در معرض خطر کم و ريسك پايين مرگ قلبی ناگهانی هستند، ولى دفیبریلاتورهایی ( الكتروشوك) دریافت میکنند که ممکن است به آنها نیازی نداشته باشند، و از سوى ديگر، بیماران پرخطری هستند که درمان مورد نیاز خود را دریافت نمیکنند و ممکن است دچار مرگ زودهنگام شوند. آنچه که الگوریتم ما می تواند انجام دهد این است که تعیین کند چه کسانی در معرض خطر مرگ قلبی هستند و چه زمانی اتفاق می افتد، و به پزشکان اجازه می دهد دقیقا تصمیم بگیرند که چه کاری باید انجام شود.”
بیشتر بخوانید: امکان ارسال پیام با عینک هوشمند آفتابی Ray-Ban Stories
اين فناورى چگونه عمل می کند؟
پژوهشگران در این سیستم از تصاویر قلبی با کنتراست بالا استفاده میکنند که میتواند جزئیات بیشتری را به کامپیوتر نشان دهد. محققان در این روش شکل توزیع زخمهای قلبی را از صدها بیمار بیمارستان جانز هاپکینز گردآوری کردند و از این طریق توانستند اطلاعات مهمی درباره الگوی زخمها ایجاد کنند.
در حال حاضر، تجزیه و تحلیل چنین تصاویری فقط جنبه های خاصی از اسکار قلبی، مانند حجم و جرم را مورد مطالعه قرار می دهد. با این حال، محققان می گویند اطلاعات مفید تری ميز مى توان از اين فناورى كسب كرد.
دان پوپسکو، ام اس، نویسنده اول این مطالعه و دانشجوی سابق دکترای جانز هاپکینز، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: “تصاویر حاوی اطلاعات مهمی هستند که پزشکان قادر به دسترسی به آنها نبوده اند.”
این هوش مصنوعی در حال حاضر قادر است خیلی بهتر از پزشکان الگوهایی را از تصاویر MRI تشخیص دهد که شناسایی آنها با چشم معمولی تقریبا ناممکن به نظر میرسد.