[vc_row][vc_column][vc_column_text]اگر شما هم قصد هوشمند سازی خانه یا محل کارتان را داشته باشید احتمالا تحقیقاتی در این زمینه انجام می دهید. بعد از کمی پرس و جو و تحقیق در مورد خانه هوشمند به دوراهی سیستم هوشمند بی سیم و باسیم می رسید.
حالا ممکن است برای شما چند سوال پیش بیاید. هوشمند سازی بی سیم و با سیم چیست و چه تفاوت هایی دارند؟ کدام یک از این دو انتخاب برای من مناسب تر است؟ کدام یک مقرون به صرفه تر است و …
در این مقاله ما قصد داریم سوالات و ابهامات شما را در این زمینه پاسخ دهیم تا با اطلاعات کافی و اطمینان بیشتری نسبت به هوشمند سازی محل کار یا خانه ی خود اقدام کنید.
سیستم هوشمند بی سیم (wireless) چیست ؟
هر سیستم هوشمندی که بتواند ارتباط خود را از طریق Wi-Fiبرقرار کند سیستم هوشمند بی سیم نامیده می شود. در سیستم های بی سیم معمولا سیم کشی ساختمان دستکاری نمی شود و تابلو برق ساختمان شکل سنتی و ابتدایی خود را حفظ می کند.
انواع سیستم های بی سیم کدامند؟ چرا سیستم Wi-Fi متداول تر است؟
به گزارش BACpress ، سیستم هوشمند بی سیم انواع مختلفی دارد که از ضعیف تا قوی طبقه بندی می شوند.
تعدادی از معروف ترین آنها عبارتند از:
- ZigBee
- Bluetooth
- Wi-Fi
- Zway
- Wemo
- Nest
از بین موارد بالا سیستم Wi-Fi نسبت به سایرین مقرون به صرفه تر بود و امکان دسترسی به آن بیشتر است به همین خاطر از این سیستم در خانه های هوشمند بیشتر استفاده می شود.
سیستم هوشمند با سیم (wire) چیست؟
در سیستم های سیمی یا کابلی ارتباط دیتا میان سرور و دیگر Device ها با دو یا چهار رشته سیم برقرار می شود. که دو رشته مربوط به انتقال دیتا و دو رشته جهت انتقال تغذیه Device استفاده می گردد. در سیستم های کابلی تابلو برق ساختمان نیاز به فضای بیشتری دارد و به همین دلیل سایز آن باید بزرگ طراحی شود.

سیستم هوشمند در خانه هوشمند
انواع سیستم های با سیم
انواع سیستم های با سیم کدامند؟
سیستم های با سیم یا کابلی انواع مختلفی دارند که معروف ترین آنها عبارتند از:
کدام یک برای من مناسب تر است؟ با سیم یا بی سیم؟
اگر محلی که نیاز به هوشمند سازی دارد در حال ساخت باشد سیستم کابلی یا با سیم مناسب تر است. در سیستم های کابلی تعدادی Device داخل تابلو برق جایگذاری می شود. این کار تابلو برق شما را کمی شلوغ می کند به همین دلیل به یک تابلو برق بزرگ برای آن محل نیاز داریم. اما استفاده از سیستم های کابلی یا با سیم مزایای زیادی دارد که یکی از مهم ترین آنها این است که ارتباط بین Device ها به خوبی برقرار می شود و در سیستم قطعی وجود ندارد.
سیستم بدون سیم یا wireless برای مکان هایی مناسب است که به طور کامل ساخته شده است و امکان تخریب در آنجا وجود ندارد.
چند مورد از مزایای سیستم های بی سیم عبارتند از:
- تابلو برق خانه یا پروژه شما نیاز به دستکاری ندارد
- به راحتی با کلید های سنتی جایگزین می شود
- تخریب ندارد
- در صورت تمایل امکان بازگشت به سیستم سنتی وجود دارد
- برای مستاجرین مناسب است چون می توانند در هر جایی از آن استفاده کنند
- ضعف سیستم های بی سیم این است که در صورت قطع شدن مودم ارتباط قطع می شود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]