به نقل از بي بي سي، السالوادور اولین کشوری است که رمز ارز بیت کوین را به عنوان ارز رسمی ،در سپتامبر 2021، پذیرفت اما توسط بسیاری از اقتصاددانان از جمله صندوق بین المللی پول مورد انتقاد قرار گرفت و گفته مي شد اين اقدام خطر بی ثباتی مالی را افزایش می دهد. دیگران این نگرانی را ایجاد کردهاند که ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین میتوانند پولشویی را برای مجرمان آسانتر کنند و به این دلیل که برای تولید برق زیادی مصرف میکنند، به محیط زیست آسیب میرسانند.
تغییر ارز رسمس به رمز ارز بیت کوین
این کشور در حال حاضر از فرانک CFA تحت حمایت فرانسه به عنوان واحد پول خود به همراه اکثر مستعمرات سابق فرانسه در آفریقا استفاده می کند. برخى از تحليلگران، پذیرش بیت کوین را تلاشی برای تضعیف CFA می دانند، در بحبوحه رقابت برای نفوذ بر این کشور غنی از منابع بین روسیه و فرانسه.
اكنون اما پس از السالوادور، جمهوری آفریقای مرکزی (CAR) در بیانیه ریاست جمهوری CAR، قانونگذاران به اتفاق آرا بیت کوین به عنوان ارز قانونی تاييد كرده اند. دومين كشوري كه بیت کوین به عنوان ارز قانونی اعلام مي شود. این اقدام CAR را “در فهرست جسورترین و رویایی ترین کشورهای جهان” قرار می دهد. جمهوري آفريقاي مركزي بيش از دهها سال است که تحت تأثیر درگیری ها قرار گرفته است و متحد روسیه است و مزدوران گروه واگنر به مبارزه با نیروهای شورشی کمک میکنند. اکثر مردم در اين جمهوري با وجود ثروت عظیم معدنی و غني از الماس، طلا و اورانيوم، در فقر زندگی می کنند.
Yann Daworo ،اقتصاددان، مي گويد: “این حركت زندگی را براي مردن آسانتر میکند، زیرا تراکنشها با گوشیهای تلفن هوشمند انجام مي شود و تبدیل بیت کوین به هر ارز دیگری آسان بود. در واقع تاجران مجبور نخواهند بود با چمدانهای فرانک سیافای که باید به دلار یا هر ارز دیگری برای خرید در خارج از کشور تبدیل شوند، قدم بزنند. درخواستهای فزایندهای در چندین کشور برای حذف ارز توسط کسانی وجود دارد که آن را یادگاری از دوران استعمار میدانند و فرانسه را قادر میسازد تا به اعمال کنترل اقتصادی خود ادامه دهد.
از سوى ديگر، سیدنی تیکایا، دانشمند کامپیوتر، فکر میکند، پذیرش این ارز دیجیتال «نابههنگام» و «غیر مسئولانه» است.
او مي گويد: «دسترسی به اینترنت هنوز در کشور توسعه نیافته است در حالی که بیت کوین کاملاً به اینترنت وابسته است. اینترنت برای استفاده از هر ارز دیجیتال مورد نیاز است. در سال 2019، تنها 4 درصد از مردم در CAR به وب دسترسی داشتند. همچنين اكنون CAR با مسائل مهم تر و فورى ترى نظير امنیت، آموزش و دسترسی به آب آشامیدنی درگير است.