loader image

بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > زندگی هوشمند : سنگاپور نمونه ای از اجرای یک شهر هوشمند/ 2

سنگاپور نمونه ای از اجرای یک شهر هوشمند/ 2

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مطالعه موردی سنگاپور، نمونه ای جذاب از رویکرد تبدیل شدن به ملت هوشمند است. سنگاپور ، تحت برنامه ملت هوشمند که در سال 2014 توسعه یافت، هم اکنون در حال حرکت به سمت تبدیل شدن به اولین شهر هوشمند است.

به گزارش BACpress ، در حالی که شهرهای مختلفی در سراسر جهان در حال تجربه مفهوم « شهر هوشمند » هستند و با استفاده از فناوری ها، طیف گسترده ای از چالش های شهری را هدف قرار داده اند، چشم انداز سنگاپور جاه طلبانه تر و جامع تری دارد. خلاصه هایی از موردکاوی سنگاپور را در جایگاه پروژه شهر هوشمند ارائه کرده ایم که از سوی مؤسسه پژوهشی KRIHS در کره با همکاری بانک توسعه جهانی امریکا انجام شده است. در ادامه قسمت دوم این مقاله را می‌خوانید.

قسمت اول را از اینجا بخوانید: قسمت اول

ایمنی و امنیت شهروندان

براساس گزارش اکونومیست، سنگاپور دومین شهر امن جهان به شمار می رود. پلیس سنگاپور ، هدفهای مشخصی برای خدمات دارند که متعهد به کارکرد مؤثر است. پلیس از راه تماس با 999 در صحنه حاضر می شود و شماره تماس اضطراری با پلیس ( 0000 1800 – 255 ) را به مانند شماره تماس اضطراری ترافیک(65470000) تفکیک کرده است. یک سرویس پیامکی به نام خط کمک اضطراری پیام کوتاه (Emergency Short Messaging Service Helpline) با شماره 70999 ایجاد کرده که به افراد ناشنوا، کم شنوا و گنگ یا کسانی که لکنت زبان دارند،خدمت رسانی میکند.

این پروژه از سوی وزارت دارایی و iDA حمایت می شود. این ابتکار در راستای چشم انداز راهبردی برنامه کلان 2010 دولت با هدف افزایش خدمات الکترونیکی دولت است.پلیس سنگاپور همچنین مرکز پلیس الکترونیک مبتنی بر وب(ePC) را با هدف گردآوری مطمئن اطلاعات، بایگانی آنلاین گزارش پلیس و مدیریت امورات اجرایی مانند گزارشات جنایی، گواهی کپی گزارش های پلیس و غیره برای شهروندان ایجاد کرده است.

موارد اورژانسی و پاسخگویی نیروی دفاع شهروندی سنگاپور ( SCDF ) سازمانی متحدالباس زیر نظر وزارت مسکن است که خدمات آتش نشانی، نجات و خدمات درمانی اورژانسی را فراهم می کند. سرویس درمان اورژانسی (EMS ) از سوی SCDF عملیاتی می شود و با شماره 995 د ردسترسی است. مرکز 995 از راه اپلیکیشن هم ارائه می شود تا نرخ زنده ماندن را در حوادثی مانند ایست قلبی خارج از محیط های درمانی را افزایش دهد. این نرم افزار، با نام myResponders ، از اواخر آوریل 2015 راه اندازی شده است که به کاربران نزدیک ترین موارد مشکوک به ایست قلبی را هشدار می دهد و آن ها را راهنمایی می کند تا قبل از رسیدن SCDF وارد عمل شوند. در ابتدای راه اندازی حدود 2هزار دانلود انجام شد، هرچند تعداد داوطلبان پاسخ گویی تاکنون به این تعداد نرسیده است.

سنگاپور شهر هوشمند
سنگاپور شهر هوشمند

محیط زیست در شهر هوشمند

سنگاپور کشوری کوچک است و زمین کوچکی برای جمع آوری و ذخیره آب باران دارد. کمبود آب، با توجه به رشد تقاضا، د رحال تبدیل به یکی از چالش های مستمر سنگاپور است و بنابراین، سنگاپورم یبایست توانای یهای خود را در این حوزه بهبود دهد. زیرنظر وزارت منابع آب محیطی، دو هیئت قانونی وجود دارد، یکی آژانس ملی محیط زیست ( NEA ) و دیگری هیئت خدمات عمومی ( PUB ) آژانس NEA به کنترل آلودگی آب و هوا می پردازد و مدیریت پسماند، ترویج بهره وری انرژی، بهداشت عمومی و غیره را انجام می دهد؛ درحالیکهPUB با موضوعات مربوط به آب در سنگاپور سروکار دارد.برای مشارکت شهروندان در افزایش بهره وری استفاده از آب، خدمات آب ملی پیام هایی درباره بهره وری آب به شهروندان ارسال می کند.

همچنین اپلیکیشنی طراحی کرده که به شهروندان اجازه می دهد تا صور تحساب ها و وضعیت پرداخت خود را ملاحظه کنند و فهم بهتری از مصرف بهینه پیدا کنند. این امر منجر به بازبینی در استفاده خانگی از آب و مدیریت مصرف آب مصرف کنندگان می شود.در سال 2015 ، مخازن پسماند هوشمند به عنوان بخشی از برنامه مدیریت پسماند معرفی شد. مانیتورهای حسگر به مخازن نصب شدند که اطلاعات را بر اساس محتویات و مکان جمع آوری می کرد و با کمک یک سرور مرکزی به گروه جمع آوری زباله اطلاع می داد تا برنامه مسیریابی خود را بهینه کند و هم زمان فضای عمومی را پاکیزه نگه دارد.

انرژی در شهر هوشمند

سنگاپور هوشمند می خواهد بهره وری انرژی و دوستدار محیط زیست باشد. با حسگرهای هوشمندی که در خانه ها قرار دارد، لامپ ها در صورتی که کسی در خانه نباشد به صورت خودکار خاموش می شود. همچنین سیستم های روشنایی هوشمند در ادارات می تواند حرکت را تشخیص دهد و به صورت خودکار تنظیم شوند.برای استفاده بهتر از انرژی، سیستم انرژی هوشمند سنگاپور (IES) تلاش دارد تا عملیات شبکه را بهبود بخشیده و مشارکت فعال میان مصرف کنندگان را تسهیل کند. کنتورهای هوشمندی که با قابلیت های ارتباطی تجهیز می شوند نقشی حیاتی دردو طرفه شدن سیستم ایفا می کند. آنها میزان برق مصرفی را،هم به مصرف کننده و هم به اپراتور شبکه، اطلاع می دهند.

در سال 2012 ، در فاز 2 پروژه IES ، کنتورهای هوشمند در برخی ازخانه های منطقه پونگول نصب شد. برای برخی از خانه ها سیستم نمایش خانگی ( IGD ) تعبیه شد که دستگاهی پرتابل است که اطلاعات آنی درباره مصرف برق را فراهم میکند.این پروژه آزمایشی تأثیرات مثبتی داشت و اکنون از راه کنتورهای هوشمند خانه ها مصرف کننده ها می توانند مصرف انرژی خود را رصد کنند، فروشنده برق خود را تعیین کنند و بسته انرژی خودشان را برحسب نیازشان انتخاب کنند.

سنگاپور
سنگاپور

چالش های دستیابی به هدف نهایی

مطالعه موردی سنگاپور نمونه ای جذاب از رویکرد ملی تبدیل شدن به ملت هوشمند است. از آنجا که مواردی دیگر وجود نداشت که مثل سنگاپور همه کشور زیر نظر یک برنامه دقیق از سوی دولت مرکزی در حال دگرگونی باشد، به حتم، سنگاپور در مقایسه با سایر شهرهای هوشمند جهان موردی استثنایی است. براساس این مطالعه، موفقیت آتی سنگاپور درجایگاه شهری هوشمند به چند عامل بستگی دارد.

اول، کنترل دولت بر چشم انداز ملت هوشمند ؛ در حال حاضر، ابتکارات ملت هوشمند به صورت کامل ا زسوی دولت سنگاپور بدون مشارکت بخش خصوصی حمایت مالی می شود. هنوز قطعیتی وجود ندارد که این شیوه منجر به اجرای مؤثر، سریع و کارای سیستم های هوشمند بدون هرگونه انگیزه ها ی خارجی شود و هم اینکه همه ابتکارات پرهزینه بتواند با چنین شیوه سرمایه گذاری پایدار بماند.

پروژه مشترک دولت و آژانس ها

دومین عامل مربوط به روش یکپارچگی میان آژانس های اجراکننده است. با وجود توسعه مستمر، هیچ نتیجه گیری درباره چگونگی یکپارچه کردن این آژانس ها وجود ندارد ولی ایده برجسته، تاکنون پرهیز از پلتفرم یکپارچه فیزیکی با موافقت بر سر قوانین و مقررات یکپارچگی داده هاست.

دولت سنگاپور فقط نیاز به توسعه پلتفرم اشتراک داده ها را می بیند درحالی که همه آژانس ها می توانند به طور معمول به اطلاعات مشترکی که از شبکه حسگر هوشمند به اشترا ک گذاشته شده دسترسی داشته باشند. علاقه ای برای مرکزفرمان و عملیات یکپارچه (IOCC) در آنجا وجود ندارد و در واقع، به دلیل تنوع در میزان حساسیت داده ها، این به مفهوم خطرپذیری بیشتر هم هست.

بهینه سازی داده ها برای موفقیت هر شهر هوشمندی لازم است، بنابراین، نحوه مدیریت پلتفرم یکپارچگی داده ها می تواند عاملی تصمیم ساز برای موفقیت آن ها باشد. اگرچه هرگونه داوری صریح و قاطع در این باره دشوار است، چراکه ایده هوشمندسازی سنگاپور در مراحل اولیه است، انتظارات برای تبدیل شدن سنگاپور به شهر هوشمند جهانی بسیار زیاد است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

  1. مطلب بسیار جذاب و عالی بود. تشکر فراوان. سنگاپور در زمینه هوشمندسازی بسیار عالی داره پیش میره. ببخشید آماری دارید که چند درصد پروژه کشور-شهر هوشمند تکمیل شده؟

    1. سلام محمد جان
      ممنون از پیامت. اگر منظورتون پروژه شهر هوشمند تهران هستش که همچنان آمارهای مشخصی در این باره وجود ندارد، اما در مورد سنگاپور بخشی که به‌عنوان پایلوت بوده قسمت بزرگیش طراحی و انجام شده، اما بخش‌های دیگه نیازمند اجرایی شدن فناوری‌های زیر ساختی که تحقق اون به بعد از سال 2020 موکول شده. در این باره بیش‌تر خواهیم نوشت.

دیدگاهتان را بنویسید