[vc_row][vc_column][vc_column_text]خبرهای بد همیشه در کمینمان هستند، خبرهای بدی که بسیاری از آنها قابل کنترل و پیشگیریاند، اما ما با بی خبری از کنارشان میگذریم. یکی از این خبرها فاجعه آتش سوزی مدرسه زاهدان بود. اتفاقی که در آن 3 دختر معصوم مدرسه اسوه حسنه زاهدان در حریق جانشان را از دست دادند. در این متن راهحلهای جهانی برای ارتقا کیفی مدرسهها و ساخت مدرسه هوشمند را توضیح میدهیم. در مدرسه هوشمند نه تنها سیستمهای گرمایشی، سرمایشی و ساختمان کاملا بی خطر است بلکه بر اساس استاندارهای خاص طراحی و ساخته میشود. در این مدراس به كمك فناوری های نوین سرعت بخشی به فرآیند یاددهی، یادگیری و بهبود مدیریت به دانش آموزان برای یادگیری و کشف استعدادهای خود کمک میکند. با bacpress همراه شوید.
چطور مدرسه زاهدان به یک مدرسه هوشمند تبدیل میشود

چطور مدارس ایران را هوشمند کنیم؟
مهمترین سوالی که در این حوزه مطرح است تبدیل مدارس ایران در مناطق کمتر توسعه پیدا کرده به مدارس هوشمند است. قطعا بسیاری از این مدارس آجری باید بهینهسازی شود، اما این به این معنی نیست که هیچکدان از مدارس کپری را یا قدیمی ساخت کشور قابل تبدیل به مدرسه هوشمند نیستند. همه این مدارس با ایجاد ساختارهای کنترلی در بخشها تاسیسات، گرمایش و سرمایش و استفاده از ابزارهای آموزشی هوشمند قابلیت رسیدن به استاندارهای حداقلی برای مدرسه هوشمند را دارند.
در یک معادله ساده با همین ابزارهای کنترلی ساده میشد در مدرسه اسوه حسنه زاهدان بخش سرمایش و گرمایش را بهوسیله برق یا گاز تامین کرد. سیستمی که دما و تهویه و سیستمهای آن کاملا هوشمند عمل کنند.
یاددهی و یادگیری در مدرسه هوشمند

مدرسه هوشمند استیو جابز در هلند
شیوه آموزشی مدارس هوشمند دیداری – شنیداری است و معلمان دروس مختلف آموزشی خود را به كمك رایانه توسط فیلم، انیمیشن و ابزارهای چندرسانه ای (بصری، كلامی، شنیداری و عملی) ارائه میکنند تا زمینه رشد همهجانبه استعدادهای دانش آموزان را تدارك ببینند. این سیستم آموزشی به دانش آموزان و معلمان کمک میکند تا با تلفیق بهجای استفاده ابزاری از فناوری اطلاعات و ارائه واحد مستقل فناوری در كنار سایر واحدهای درسی، نسبت به كارآمد و اثربخش کردن نظام آموزشی اقدام کنند. بهعلاوه مدل های آموزشی مدرسه هوشمند شركت فعالانه دانش آموزان را طلب میكند.
دانش آموزانی میتوانند از این رویكرد فایده ببرند كه دارای تفكر خلاق ونقادانه باشند و از سطح توانایی قابل قبولی برخوردار باشند. این مدارس برای ایجاد محیط یاددهی، یادگیری و بهبود نظام مدیریتی مدرسه و تربیت دانش آموزان پژوهنده طراحی شده است. مدل مدرسه هوشمند بهصورت محیط همكاری و رقابت هستند و مواد آموزشی و تمرینات جهت بسط این مهارتها در دانش آموزان طراحی شدهاند. در مدارس پیشرو و هوشمند، مسائلی از قبیل افت تحصیلی، ترك تحصیل، گریز و بیزاری از مدرسه در بین دانش آموزان كمتر به چشم میآید، مشکلاتی که اکثر مدارس مناطق کمتر توسعه یافته و محروم ایران از آن رنج میبرند.
زیرساخت فناوری در مدرسه هوشمند

نمونه ای از مدارس هوشمند در تهران
كنترل و مدیریت مدرسه هوشمند در استاندارهای بالا مبتنی بر فناوری رایانهای و شبكهای است و محتوای اكثر دروس آن الكترونیكی و سیستم ارزشیابی و نظارت آن هوشمند است. در مدارس هوشمند كامپیوتر جایگزین تخته سیاه و سی دی جای دفتر مشق را میگیرد. دانش آموزان میتوانند از طریق اینترنت اطلاعات بسیاری درباره هر موضوع كه بخواهند بهدست آورند. در این سیستم، معلم و شاگرد هر دو تولید محتوای الكترونیكی و درس را بهصورت سی دی ارائه می كنند.
مدرسه هوشمند، مدرسه ای است که در آن نسلی توانمند در عرصه زندگی و توانا در خلق دانش تربیت میشوند و بسترهای سختافزاری و نرمافزاری لازم در راستای مکانیزه کردن کلیه فعالیتهای روزمره مدارس فراهم میشود. با توجه به اهداف مدرسه هوشمند و با توجه به نوع جهتگیری آن در تربیت دانشآموزان، این مدراس نیاز به تجهیزات و امکاناتی دارد که در مدارس سنتی به آن نیازی نیست.
تجهیزات سختافزاری و شبکه:
a. سرور
b. رایانه شخصی به تعداد مورد نیاز
c. چاپگر و اسکنر
d. تجهیزات Active / Passive شبکه
e. پهنای باند متناسب برای شبکه WAN
تجهیزات نرمافزاری:
a. وب سایت
b. نرمافزارهای پایه
c. نرمافزارهای آموزشی چند رسانهای
d. نرمافزارهای ساخت محتوای دروس
e. نرمافزارهای کاربردی
f. نرمافزار اتوماسیون اداری
g. تجهیزات تامین برق اضطراری
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]