[vc_row][vc_column][vc_column_text]امروزه خانه هوشمند برای معلولان با معلولیت های شدید و سالمندان کاربرد بسیاری دارد, دربسیاری ازکشورهای پیشرفته ازاین تکنولوژی برای استقلال معلولان و سالمندان استفاده می شود و هر روز بر گستره عمل آن افزوده می شود. دربسیاری ازهتل ها و مراکز اقامتی بخش زیادی از دسترسی های الکترونیکی و کنترل های محیطی برای گردشگران معلول و سالمند بکارگرفته شده است. دراین هتل ها معلولان برای استفاده ازسیستم های روشنایی, گرمایشی وسرمایشی, سیستم های صوتی وتصویری, لوازم بهداشتی حمام و سرویس بهداشتی, تلفن و حتی تنظیم ارتفاع تخت خواب نیازبه کمک دیگران ندارند وبااستفاده ازریموت کنترل های تعبیه شده, نیازهای فردی خودرا به خوبی برآورده می کنند.

در اینجا، به مزایای خانه هوشمند برای ساکنین سالخورده و معلولین اشاره می کنیم.
جلوگیری از آسیب و جراحت
به گزارش BACpress ، یکی از برجسته ترین مزایای خانه هوشمند این است که:
به جای انجام دادن دستی بسیاری از کارها، می توان آنها را با دستگاه و به کمک تکنولوژی پیش برد.
این مزیت برای افراد سالخورده یا کم توانی که ممکن است هنگام راه رفتن زمین بخورند یا نمی توانند خیلی در حرکت باشند، مانند یک معجزه عمل می کند. زیرا این افراد می توانند بدون آنکه از جایشان تکانی بخورند،تنها با لمس صفحه ی گوشی یا تبلت لامپ ها را خاموش یا روشن، درب ها را باز یا بسته و دمای اتاق را تنظیم کنند.علاوه بر آن با افزایش سن، چشم نور کمتری را از محیط دریافت می کند.زمانی که یک شخص مسن از یک اتاق به اتاق دیگری می رود، شاید یک دقیقه طول بکشد که چشمانش خود را با نور محیط هماهنگ کنند که این زمان برای زمین و سر خوردن کافی است.روشن شدن خودکار یا از راه دور چراغ ها خطر افتادن و مرگ تصادفی این عزیزان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
راحتی
راحتی به اندازه ی ایمنی مهم است.خوشبختانه بسیاری از برنامه ها و اپلیکیشن هایی که به سالمندان برای انجام کارها با کمترین خطر کمک می کنند،در تنظیم محیط اطراف بنا بر خواسته ها و نیازهایشان هم مثل دست راست آنها هستند.با افزایش سن، ممکن است به دلیل کاهش میزان متابولیسم، بیشتر احساس سرما کنیم.اما یک ترموستات هوشمند نه تنها به شما امکان کنترل دما را می دهد،بلکه برنامه و سلیقه ی شما را یاد می گیرد.
در چنین شرایطی، دما بطور خودکار و بی آنکه حتی فکرش را هم بکنید تنظیم خواهد شد.برخی از مدل ها حتی حضور ساکنین را تشخیص می دهند و اتاق را با توجه به آن گرم و سرد می کنند.این مدل ها، برای افراد سالمندی که خانه ای بزرگ دارند بسیار مناسب است.
امنیت
دزدی و کلاهبرداری رایج ترین نگرانی های افراد سالمندی است که به تنهایی در خانه زندگی می کنند. سیستم امنیتی یک خانه هوشمند مانند چشم سوم شما تمامی رفت و آمدها را بطور زنده نشان می دهد و فعالیت های مشکوک را خبر می دهد و امکان قفل و باز کردن درب ها از راه دور را برای شما فراهم می کند. بعلاوه، برخی سیستم ها در صورت پر شدن دود، مونوکسیدکربن یا دمای بیش از اندازه در فضا به شما هشدار می دهند.
نظارت بر سالمندان حتی از راه دور
شما می توانید بر سالمندانی که تنها زندگی می کنند نظارت داشته باشید.اعضای خانواده می توانند با نظارت ویدیویی از حال پدر یا مادر مسن خود باخبر شوند و خطرات تهدیدکننده مانند آتش سوزی، افراد مزاحم و غیره را از آنها دور کنند.

افزایش استقلال
پیشرفت تکنولوژی زندگی مسن تر ها و افرادی که از آنها مراقبت می کنند را تغییر داده است. بزرگترهای خانواده با فناوری خانه ی هوشمند می توانند بسیاری از کارهایشان را خودشان انجام دهند و همین باعث می شود دیگر حس سربار بودن نداشته باشند و امید به زندگی در آنها افزایش بیابد.
استفاده از برنامه ریزی “اگر چنین شد، چنان شود (IFTTT)”
نصاب ابزار خانه ی هوشمند می تواند ابزارهای متفاوت را در یک سیستم خودکارسازی گردهم آورده و طوری برنامه ریزی نماید که در ساعات خاصی از روز و یا در صورت رخداد یک اتفاق شروع به کار کنند. مثلا اگر عزیزانتان از ساعت ۱۱ الی ۵ بعد از ظهر بدون قفل کردن درب ها خانه را ترک کنند، یک هشدار برای شما ارسال شده و شما را از آن مطلع خواهد کرد.
نوآوری های بعدی خانه ی هوشمند ممکن است شامل حسگرهای محیطی و سطوح کاربردی پیچیده تری باشد،مثلا یک صندلی که ساکنین سالخورده را از حالت خوابیده بلند می کند. آنطور که مشخص است، خانه های هوشمند جدید با خبرهای خوبی در راهند.اما همین حالا هم می توانید از مزایای فعلی آن بهره ببرید تا زندگی والدین و سالمندان را راحت تر، ایمن تر و امیدوارکننده تر سازید. در خانه ی هوشمند، افراد سالخورده دیگر احساس ترس و تنهایی نمی کنند و غصه ی این موارد آنها را پیرتر نخواهد کرد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]