loader image

بیشتر بخوانید

نقش حیاتی دولت در هوشمندسازی شهرها

به گزارش بک پرس، به نقل از smartcityhub، مفهوم شهر هوشمند و هوشمندسازی شهرها ، با توجه به میزان و سطح توسعه، تمایل به تغییر و اصلاح، امکانات و آرزوهای ساکنان شهر، از شهری به شهر دیگر و کشوری به کشور دیگر متفاوت است.  یک شهر هوشمند در هند مفهومی متفاوت از اروپا خواهد داشت.

هدف برنامه‌ریزان شهری برای تامین خواسته ها و نیازهای شهروندان، توسعه کل اکوسیستم شهری است که چهار رکن توسعه زیرساختی نهادی، کالبدی، اجتماعی و اقتصادی را نشان می دهد. . توسعه همه جانبه از این طریق کیفیت زندگی را بهبود می بخشد، اشتغال ایجاد می کند و درآمد را برای همه به ویژه فقرا و محرومان افزایش می دهد و به شهرهای فراگیر منجر می شود.

عناصر زیر سختی برای هوشمندسازی شهرها :

عناصر زیرساختی هوشمندسازی شهرها عبارتند از: تامین آب کافی، محیط زیست پایدار، ایمنی و امنیت شهروندان به ویژه زنان، کودکان و سالمندان، بهداشت و آموزش.تامین برق مطمئن، بهداشت و ایجاد و توسعه حمل و نقل عمومی، مسکن مقرون به صرفه ، اتصال قوی فناوری اطلاعات و دیجیتالی شدن، حکمرانی خوب، به ویژه دولت الکترونیک و مشارکت شهروندان.


بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی شرکت متا ؛ یک مترجم زبان جهانی


بر این اساس، مأموریت شهرهای هوشمند، هدایت رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی مردم از طریق ایجاد امکان توسعه منطقه محلی و استفاده از فناوری هوشمند است. استفاده از راهکارهای هوشمند، این امکان را به شهرها می‌دهد که از فناوری، اطلاعات و داده ها برای بهبود زیرساخت ها و خدمات استفاده کنند و این باعث افزایش سرعت پیشرفت‌های تکنولوژیکی و پیامدهای آن برای شهرها، می‌شود. برای رسیدن به این هدف شهرهای هوشمند به دولتی نیاز دارند که بتواند این نقش های حیاتی را با هم ترکیب کند و از این طریق چالش‌های شهر را به مؤثرترین شکل ممکن حل کند.

 نقش دولت ها در هوشمندسازی شهرها :

  • تعیین استراتژی‌های کلی: تعیین استرانژی به معنای تعیین یک جهت روشن برای شهر و تعیین چشم اندازی است که چگونه به ااین اهداف دست یابیم.
  • مباشر: از طریق تسهیل استارت‌آّپ ها وارائه اطلاعات برای ظهور کسب و کارهای جدید و راه حل های هوشمند و رشد آنها محیطی امن را ایجاد کند.
  • مدیریت کل شهر: از طریق ایجاد یا تغییر قوانین و مقررات برای اجازه دادن به مدل های کسب و کار جدید و تنظیم وهماهنگی میان اهداف توسعه.
  • اتصال دهنده: دولت ها زیرساخت های حمل و نقل مدرن، شبکه های انرژی و شبکه های دیجیتال را ایمن می‌کنند.
  • محافظ: تعیین استانداردها و اتخاذ تدابیری برای مقاوم سازی و ایمن ساختن زیرساخت های حیاتی شهر هوشمند.
  • مبتکر و سرمایه گذار: دولت اصول نوآوری را در سازمان و فرآیندهای داخلی به کار می گیرد و راه حل های نوآورانه را با ایفای نقش به عنوان مشتری، راه اندازی تحریک کنید.

شهرها در سال‌های آینده بسیار هوشمندتر خواهند شد و دولت نقشی حیاتی در این فرآیند ایفا می کند. در این مسیر  دولت‌ها در حال تنظیم استراتژی ها و مشارکت هایی برای تبدیل شدن به یک شهر هوشمند هستند. شهرها می توانند با یکدیگر همکاری کنند و از یکدیگر بیاموزند و راه حلی که برای شهر A موثر واقع می‌شود، ممکن‌است برای شهر B نیز همان تاثیر را ایجاد کند. شهرها باید استراتژی های قابل اجرا، مقیاس پذیر و قابل تکرار ارائه دهند که شهرهای دیگر هم بتوانند از آنها استفاده کنند.  این امر باعث ایجاد توسعه، اجرای سریع راه حل ها، کاهش هزینه ها می‌شود.


خانه هوشمند چه ویژگی‌های دارد؟ ؛ در رسانه تخصصی شهر هوشمند و فناوری‌های نوین بک‌پرس بخوانید.

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید