loader image

بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > زندگی هوشمند و ساختمان هوشمند و شهر هوشمند : هتل هوشمند و خدمات قابل ارائه در آن

هتل هوشمند و خدمات قابل ارائه در آن

[vc_row][vc_column][vc_column_text]واژه هوشمند چیزی نیست که تازگی داشته باشد، خیلی از ما شاید مدرسه هوشمند، سرویس بهداشتی هوشمند حتی آپارتمان هوشمند را دیده باشیم یا تعریف آن را شنیده باشیم. اما هتل هوشمند کمی تازگی دارد، چرا که هنوز در دنیا رسیدن به هتل هوشمند به معنای واقعی آن محقق نشده است.

به گزارش BACpres ، البته در برخی کشورها هستند هتل هایی که به نام هتل های هوشمند شناخته می شوند، با این حال می توان امیدوار بود که در جریان سریع پیشرفت هوشمندسازی، هتل ها هم هوشمند شوند.

هتل هوشمند

آیا همین که بتوان در اتاق هتلی بتوان با تبلت یا آیپد تلویزیون و سیستم صوتی را کنترل کرد، یا چراغ ها را خاموش و روشن کرد یعنی مهمان یک هتل هوشمند هستیم؟

باید بگویم که نه! با این اینگونه امکانات، شاید شمه ای از آنچه که باید یک هتل هوشمند داشته باشد را دیده اید!

هتل هوشمند واقعی می بایست با استفاده از اینترنت، تمام اطلاعاتی را که درباره محیط مقصدتان نیاز دارید برای شما آماده کند، این اطلاعات شامل، مکان های تفریحی و گردشگری و رستوران ها، موزه ها، سالن های نمایش و کنسرت،وضعیت آب و هوا طی روزهای اقامت در هتل، وضعیت ترافیکی و سیستم حمل و نقل قابل استفاده برای آن مسیر می شود.

شما در یک هتل هوشمند باید بتوانید برای مکان های گردشگری و تفریحی که قصد بازدید از آن ها را دارید یه صورت آنلاین بلیط تهیه یا رزرو کنید، به صورت آنلاین تاکسی درخواست کنید و …

این ها امکاناتی هستند که هتل هوشمند برای شما باید آماده کند اما در سوی دیگر، هتل داران نیز باید از نرم افزار هتلداری هوشمند برخوردار باشند و به عنوان مثال برای تمام سیستم های کنترلی در هتل از این گونه نرم افزارها استفاده کنند. در سطحی گسترده تر امور مالی، پرداخت ها، تسویه حساب ها و سیستم رزرو، پذیرش و کنترل درون و بیرون هتل و سایر امور مالی و اداری نگهداری از هتل را با استفاده از این نرم افزار اداره کنند.

هتل هوشمند و خدمات قابل ارائه در آن
هتل هوشمند و خدمات قابل ارائه در آن

چرا باید از هتل هوشمند استفاده کرد و هزینه ای مضاعف بر هتل های عادی برای آن پرداخت؟

در هتل های هوشمند شما از مزایایی چون امنیت و دسترسی سریع و آسان تر به نیازهای خود برخوردار خواهید بود، در سایر هزینه های تان صرفه جویی می کنید و همینطور در زمان تان و می توانید از وقت و بودجه تان استفاده بهتری کنید.

هتلداران هم مانند شما با تجهیز هتل به سیستم هوشمند در هزینه های انرژی و نیروی انسانی صرفه جویی می کنند.

امکاناتی که سیستم هتل داری هوشمند در اختیار هتلداران می گذارد شامل چهار مورد زیر می شود که بصورت جداگانه به بررسی هر کدام می پردازیم :

۱-ارتباط تمام تجهیزات یک سوئیت با یکدیگر و پایگاه مدیریت هوشمند هتل

۲-نرم افزار یکپارچه مدیریت سوئیت ها

۳-تجمیع سازی با سیستم مدیریت دارایی هتل یا  (PMS (Property Management System

۴-مدیریت مصرف انرژی

ارتباط تمام تجهیزات یک سوئیت با یکدیگر و پایگاه مدیریت هوشمند هتل

در یک سوئیت هوشمند (RCU (Room Controller Unit امکان ارتباط سوئیت را با نرم افزار مدیریت هوشمند هتل بر عهده دارد.

از طریق RCU امکان ارتباط تمام تجهیزات با یکدیگر از طریق یک پردازنده مرکزی ممکن می شود و به این ترتیب میهمان قادر به کنترل تمام تجهیزات را از طریق پنل های هوشمند، تلفن همراه، تبلت و … را خواهد داشت.

ارتباط تمام تجهیزات یک سوئیت با یکدیگر و پایگاه مدیریت هوشمند هتل
ارتباط تمام تجهیزات یک سوئیت با یکدیگر و پایگاه مدیریت هتل هوشمند

نرم افزار یکپارچه مدیریت سوئیت ها

اگرچه سیستم‌های نرم افزاری مختلف با کاربردهای متفاوت برای هتل‌ها طراحی گردیده اما سیستمی که طیف وسیعی از نیاز‌های یک هتل از سیستم رزرواسیون تا کنترل دسترسی به سوییت‌ها و پوشش درخواست‌های میهمانان را پوشش دهد، نقش پررنگی در تسهیل امور ایفا خواهد نمود.

یکی از اساسی‌ترین نیاز‌هایی که نرم افزار مدیریت هتلی در جهت مرتفع نمودن آن به وجود آمده است بهره مندی از قابلیت مانیتورینگ، مدیریت و کنترل یکچارچه سوئیت‌هاست. نرم افزار هتلی هوشمند ضمن نمایش شماتیک کلیه سوییت‌ها و تجهیزات داخل آنها بر روی مانیتور سرور پذیرش، این امکان را برای مدیر هتل و مسئول پذیرش مقدور می سازد که به طور متمرکز و یکپارچه به عملکرد سیستم و شرایط سوئیت‌ها نظارت داشته و بتواند کلیه تجهیزات را در جهت کاهش مصرف انرژی، افزایش بازدهی، و مهمتر از همه افزایش سطح رضایتمندی مهمانان کنترل کند.

نرم افزار مدیریت هتلی ضمن نمایش هر سوئیت به تفکیک طبقه و شماره سوئیت امکانات ذیل را نیز فراهم می‏سازد:

  • توانایی تخصیص سوئیت به میهمان و تحویل کارت هوشمند با مدت اعتبار معین به وی
  • توانایی نظارت بر حضور و یا عدم حضور افراد با سطوح دسترسی متفاوت (خانه دار-مهمان – مدیر) در سوئیت
  • توانایی نظارت و حتی کنترل کلیه سیستم های داخل سوئیت ها شامل سیستم روشنایی، سرمایش و گرمایش، پرده‌ها و …
  • توانایی پاسخگویی سریع به درخواست‌های میهمانان (تمیز کردن اتاق، کمک و…) توسط پذیرش
  • اعلام هشدارهای مختلف (بازماندن درب سوئیت، بروز حادثه و…) به صورت صوتی به پذیرش
  • کنترل کلیه سیستم‌ها به صورت متمرکز در زمان بروز حادثه
  • گزارش رویدادهای به تفکیک هر سوییت مانند زمان ورود، نوع دسترسی و…
  • توانایی ارسال گزارشات در قالب SQL

تجمیع سازی با سیستم مدیریت دارایی هتل یا (PMS (Property Management System

در یک هتل هوشمند امکان تجمیع نرم افزار جامع مدیریت سوئیت¬ها و سیستم مدیریت دارایی (PMS)، که یک نرم¬افزار جامع کاربردی است و جهت پوشش دادن موضوعات اساسی همانند هماهنگ کردن توابع عملیاتی در Front Office ، فروش، برنامه ریزی و … در یک هتل مورد استفاده قرار می گیرد، وجود دارد. که این امر در نهایت به صرفه جویی در زمان، کاهش خطای انسانی و در نتیجه افزایش رضایتمندی میهمانان می انجامد.

ارتباط تمام تجهیزات یک سوئیت با یکدیگر و پایگاه مدیریت هوشمند هتل
ارتباط تمام تجهیزات یک سوئیت با یکدیگر و پایگاه مدیریت هوشمند هتل

مدیریت مصرف انرژی

در یک سیستم مدیریت هوشمند هتلی امکان تعریف مدهای عملیاتی مختلف برای تمام سوئیت ها وجود دارد. این روش، بدون نیاز به کاهش کیفیت در خدمات ارائه شده در یک سوئیت، به کاهش چشمگیری در مصرف انرژی می انجامد.

از جمله اقداماتی که بصورت هوشمند در راستای بهینه سازی مصرف انرژی در مدهای مختلف صورت می پذیرد، می¬توان به موارد ذیل اشاره کرد:

– در مد Empty که سوئیت به میهمانی اختصاص داده نشده است تمامی تجهیزات الکتریکی نظیر روشنایی ها و سیستم سرمایش و گرمایش بصورت اتوماتیک خاموش می¬شوند.

– در مدهای از پیش تعیین شده یا Preset Modes، می توان برای کارکرد تمام تجهیزات برنامه¬های مختلفی تنظیم نمود. این مدها می توانند شامل مد مطالعه، خواب، روز، شب و حتی Check Out باشند که بعنوان مثال در این حالت تمامی تجهیزات الکتریکی پس از ترک سوئیت توسط میهمان، غیرفعال می گردند.

– در مد حضور (Occupied Mode)، بعنوان مثال دمای اتاق در بازه معینی از زمان و با در نظر گرفتن اصل صرفه-جویی در مصرف انرژی افزایش می یابد.

– در مد خروج میهمان یا Guest Away Mode، تمامی تجهیزات الکتریکی خاموش شده یا بحالت Standby می-روند و به محض بازگشت میهمان تمامی تجهیزات نظیر چراغ ها، پرده برقی، سیستم سرمایش و گرمایش و … به حالت اولیه خود باز می گردند.

– در مد نظافت (Cleaning Mode)، سیستم سرمایش و گرمایش و سایر تجهیزات الکتریکی خاموش بوده و تنها سوکت ها و چند سر خط روشنایی که جهت نظافت اتاق ضروری هستند فعال می باشند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]

برچسب ها :

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید