loader image

بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > تازه‌ترین مطالب بک‌پرس و سیستم هوشمند و شبکه و زیرساخت : هوشمندسازی فرودگاه‌ های کشور و افزایش بهره‌وری

هوشمندسازی فرودگاه‌ های کشور و افزایش بهره‌وری

به گزارش بک پرس، به نقل از شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، طرح هوشمندسازي فرودگاه با در نظر گرفتن  نيازها و توانمندي هاي داخلي عملياتي و الگو هاي بين المللي اجرایی خواهد شد. فاز اول هوشمندسازی فرودگاه‌های کشور توسط رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها به‌صورت پایلوت در فرودگاه‌هی شهید هاشمی‌نژاد مشهد و فرودگاه سردار جنگل رشت افتتاح شد.

شناسايي و استقرار استانداردها با توانمندسازي يك شركت خصوصي در حال اجرا است. اتفاقي كه مي تواند به افزايش اعتماد مديران اين حوزه به تخصص و توان شركت هاي فناور داخلي منجر شود.

تاکنون اقداماتی تظیر «تشكيل كميته مشترك با شركت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري»، «استخراج اولويت هاي هوشمندسازي» و «شناسايي شركتي خصوصي و داراي توان علمي و تخصصي در اين حوزه»صورت گرفته است و با اجرای پروژه هايي چون «تدوين سند همكاري مشترك در راستاي هوشمندسازی فرودگاه‌ ها» و «ايجاد شبكه شركت هاي توانمند براي اجراي طرح هاي ملي» شتاب بیشتری می گیرد.

پیوستن بزرگ‌ترین دانشگاه چین به دنیای مجازی متاورس؛

در رسانه تخصصی شهر هوشمند و فناوری‌های نوین بک‌پرس بخوانید.

چالش‌های پیش‌رو برای هوشمندسازی فرودگاه‌ ها:

عدم تمايل جدي نهادهاي دولتي براي اجرايي شدن طرح و عدم اعتماد به شركت هاي داخلي براي اجراي آن، معضلاتي است كه گروه هوايي ستاد توسعه فناوري هاي فضايي و حمل ونقل پيشرفته معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري را درصدد رفع آنها است.  اثبات توانمندي دانشي و تخصصي شركت هاي دانش بنيان به جامعه و مديران مرتبط با اين حوزه برآورد.

راهبردهای پیشنهادی:

از جمله راهبردهايي كه در اين زمينه ارائه شده، هوشمندسازي يك فرودگاه در بخش خصوصي به صورت پايلوت و استفاده از شركت هاي توانمند خارجي به عنوان مشاور و كمك در تدوين طرح است.

گزارشی کوتاه از این جلسه:

در ابتدای این جلسه، نخست عضو هیات مدیره شرکت فرودگا‌ه‌ها و راهبر برنامه ریزی و نظارت و امور اقتصادی با بیان گزارشی از روند هوشمندسازی فرودگاه‌ ، گفت: اوایل همه‌گیری کرونا، هوشمندسازی مطرح شد و مدیرعامل و هیات مدیره شرکت این پروژه را در اولویت کاری قرار دادند.

رستمی با اشاره به صدور دستور تشکیل کارگروه هوشمندسازی در راستای توسعه دولت الکترونیک قرار داد. همچنین ایشان  از حدود یک سال پیش بیان کردند: برای اولین‌بار در کشور هوشمندسازی مطرح و بر همین اساس، کاری جامع و معتبر با الگوهای جهانی شکل گرفت.

براساس تاکیدات مدیرعامل محترم شرکت فرودگاه‌ها مقرر شد که ۲۴ مورد در زمینه هوشمندسازی فرودگاه‌ ها  که ارتباط مستقیم با پذیرش مسافر داشت، احصا و پس از فازبندی در فرودگاه‌های کشور به اجرا درآید.

هوشمندسازی از این بستر با اولویت فعالیت‌های غیرلمسی است . ازجمله این موارد می‌توان به  بحث رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی در رزرو بلیت با رعایت فاصله معین صندلی‌ها و یا ضرورت وجود کارت واکسن‌ برای دریافت ویزا اشاره کرد.  بر همین مبنا امروز فرودگاه‌های مشهد و رشت فاز اول هوشمندسازی افتتاح کردند.

ضرورت وجود برنامه جامع هوشمندسازی در جلساتی که با دانشگاه صنعت شریف برگزار کردیم، مطرح شد.از این‌رو روشی را پیاده کردیم که در حال حاضر در مرحله تدوین شرح خدمات آن قرار داریم و سپس با انتخاب مشاور این پروژه در سایر فرودگاه‌ها نیز انجام خواهد شد‌. بطورکلی پیاده‌سازی دولت الکترونیک مبحث دیگری بود که در حال پیاده‌سازی طرح و سپس اجرای آن هستیم.

هوشمندسازی و کاهش مصرف انرژی

وی مبحث بعدی هوشمندسازی را موضوع مصرف انرژی دانست و گفت: ضرورت صرفه‌جویی در مصرف منابع انرژی باعث شد تا در فرودگاه‌ها هوشمندسازی در این زمینه نیز مطرح شود، و بر این مبنا نیز مقرر شده است تا نوروز ۱۴۰۱ در فرودگاه‌های بین‌المللی این پروژه پیاده‌سازی و اجرا شود و بقیه فرودگاه‌ها نیز تا سال آینده- با پیگیری کارگروه هوشمندسازی- به این فرایند ملحق خواهند شد.

وی در پایان گفت: ما با سازمان فناوری ارتباطات شهرداری جلسه‌ای برای انجام سفر هوشمند از ابتدای ورود مسافر به سیستم‌های حمل‌ونقل و خدماتی شهری داشتیم که قرار شد همکاری‌ها بین فرودگاه‌ها و شهر هوشمند تهران در این زمینه نیز صورت گیرد.

بیشتر بخوانید : ارزش بازار متاورس ؛ یک فرصت ۸ تریلیون دلاری

در پایان و جمع‌بندی این نشست، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها با تقدیر و تشکر از همکاران فرودگاه رشت و مشهد و همچنین تیم اجرایی ستاد، دستور افتتاح پروژه‌ها را صادر کرد.

سیاوش امیرمکری پس از برگزاری آیین افتتاح گفت: از نتایج درگیری دنیا با کروناویروس این بود که در بخش بررسی شرایط مقابله با این بلای جهانی، مطالعات بسیار خوبی توسط امور بین‌الملل شرکت صورت پذیرفت و از این رهگذر، به اولویت هوشمندسازی رسیدیم که مورد پیشنهاد و تایید ایکائو، یاتا و انجمن شرکت‌های فرودگاهی بود.اقدام نخست ما تشکیل کمیته هوشمندسازی متشکل از افراد متخصص و صاحبان تجربه بود که با یک کار تیمی و جدی به نتایج اولیه این ایده و برنامه در فرودگاه‌ها رسیدیم.

تسهیلات و خدمات بهتر به مسافران از اولویت‌های هوشمندسازی

امیرمکری ادامه داد: از مسیر هوشمندسازی می‌توانیم به سه هدف مهم برسیم که بحث اول ارائه تسهیلات و خدمات بهتر به مسافران است. بحث دوم استفاده بهینه از منابعی است که در اختیار داریم و مورد سوم بحث کاهش مخاطرات و خطاها است که در حوزه‌های هوانوردی و فرودگاهی می‌توانیم آنها را حاصل کنیم. پس از اینکه توانستیم سند جامع هوشمندسازی را به نتیجه درخوری برسانیم و همچنین پس از دو فرودگاه طرح پایلوت، لازم است که اولویت‌های هوشمندسازی در فرودگاه‌ها را شناسایی کنیم و همچنین فرودگاه‌هایی که زیرساخت‌های فراهم‌تری در امر هوشمندسازی دارند را وارد میدان کنیم.

لازم است بحث هوشمندسازی در همه بخش‌های فرودگاهی و هوانوردی وجود داشته باشد؛ چراکه فرودگاه‌ها با توجه به‌ وجود زیرساخت‌های لازم می‌توانند الگوی هوشمندسازی در کل کشور و درخور ایران باشند. فرهنگ‌سازی در جهت آگاهی‌‌رسانی از هوشمندسازی فرودگاه‌ها به مردم و مسافران -در فضای فرودگاهی و همچنین پرتال شرکت- می‌تواند آنها را با خدمات نوین فرودگاهی آشنا کند تا آنها بتوانند روند انجام سفر خود را مدیریت کنند.

امیرمکری در انتها ابراز امیدواری کرد که طرح‌های هوشمندسازی در همه فرودگاه‌های کشور اجرا شود و شاهد توسعه خدمات فرودگاه‌ها باشیم.

گزارش هوشمندسازی فرودگاه رشت و مشهد

هوشمندسازی در فرودگاه رشت: میرحسینی، مدیرکل فرودگاه‌ رشت، گفت: در فاز اول هوشمندسازی توانستیم چهار خدمت از خدمات احصا شده کارگروه ستادی را انجام دهیم و سپس در زمینه ارتقای کیفیت خدمات فرودگاهی به ارزش تقریبی ۸۵۰ میلیون تومان انجام دادیم.

وی مورد اول هوشمندسازی سامانه کیوسک‌های تعاملی در جهت تعامل مسافران با شرکت‌های هواپیمایی و نظرسنجی از ایشان و همچنین مراکز خدمات‌دهی و تور مجازی و معرفی نقاط گردشگری استان  معرفی کرد. همچنین درادامه فرمودند: مورد دیگر هوشمندسازی، ارائه خدمات از طریق فروشگاه‌های مجازی در قالب قرارداد و بحث درآمد فرودگاه‌ها بود.

مورد دوم برآورد هزینه از طریق مپ آنلاین است که مسافت از طریق کیوسک‌های مستقر در ترمینال به این وسیله تخمین زده می‌شود. مورد سوم هوشمندسازی پارکینگ خودروهای مسافری در رزرو و پرداخت هزینه از طریق وب‌سایت فرودگاه . مورد آخر سامانه اف آی دی اس در ترمینال بود که هوشمندسازی در همه این زمینه‌ها نیز انجام شد.

هوشمندسازی فرودگاه هاشمی نژاد مشهد

هوشمندسازی در مشهد: محمود امانی‌بنی، مدیرکل فرودگاه‌ مشهد، گفت: از مجموع ۲۴ مورد هوشمندسازی فرودگاه‌ها، هر کدام که ضروری‌تر بود زودتر پیگیری شد و امروز شاهد بهره‌برداری از آنها هستیم.

بطور کلی برای هوشمندسازی فرودگاه‌ مشهد تا این لحظه، ۱۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال هزینه شده که به تفکیک شامل: سامانه دریافت کارت هوشمند پرواز بود که ۳ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است. سه سامانه‌ نیز قبلا وجود داشت که در فرایند هوشمندسازی قرار گرفت و شامل: سامانه هوشمند  FIDS و نصب ۸ عدد کیوسک هوشمند تعاملی با تامین اعتبارِ ۶۰۰ میلیون ریال از محل منابع داخلی و همچنین سامانه هوشمند اعلان پرواز از اعتبارات ستاد بود که ارتقا داده شدند.

امانی‌بنی ادامه داد: سامانه هوشمند تاکسی درون‌شهری و برون‌شهری نیز مورد دیگری بود که طبق موافقت‌نامه‌ای که با شهرداری مشهد داشتیم در فاز نخست ۳۵ میلیون تومان برای بخش درون‌شهری از محل اعتباراتشهرداری مشهد مورد بهره‌برداری قرار گرفت. براین اساس، مسافر پیش از ورود به فرودگاه می‌تواند تاکسی و مسیر را انتخاب و هزینه را نیز اینترنتی پرداخت کند. این فرودگاه همچنین توسط شرکت طرف قرارداد، تحت سامانه یکپارچه فروش کالا و خدمات قرار گرفت و این سامانه نیز با ۵۴ سکو در کلیه ترمینال‌ها با ۱۳ دستگاه پوز اندرویدی به بهره‌برداری رسید.

او هوشمندسازی پرتال جدید فرودگاه مشهد را مورد دیگری دانست که توسط مهندسان مخابرات و فناوری اطلاعات با هزینه‌کردِ همین بخش و با همکاری روابط عمومی انجام شده است. دسترسی به اینترنت مسافری نیز در هر سه ترمینال مسافری مشهد با اعتبارات داخلی انجام شده است.

 

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید