برای نخستین بار در تاریخ نیرویی هوایی هوش مصنوعی طی پروازی آزمایش به عنوان کمک خلبان بخشی از هدایت هواپیمای جاسوسی U-2 را بر عهده گرفت. از نظر بسیاری از کارشناسان نظامی هوش مصنوعئ در ابزارهای دفاعی آینده نقش بسیار پررنگی خواهد داشت و از اینرو توسعه الگوریتمها، آموزش و استفاده از آن در دستور کار پنتاگون قرار گرفته است. نیروی هوایی آمریکا در همین راستا برای نخستین بار هدایت پرنده جاسوسی U-2 توسط هوش مصنوعئ را آزمایش کرد که با موفقیت همراه بود.
به گزارش بک پرس، به نقل از دیجیاتو، این الگوریتم هوش مصنوعئ که «ARTUµ» نام دارد، توسط محققان آزمایشگاه فدرال «U-2» نیروی هوایی توسعه پیدا کرده و طی پرواز مذکور وظایفی نظیر ناوبری تاکتیکی و بکارگیری حسگرها برای شکار لانچرهای دشمن را اجرا کرد که معمولا توسط خلبان صورت میگیرد.
مسئولان نیروی هوایی از نتیجه این آزمایش رضایت داشته و آنرا دستاوری چشمگیر عنوان کردهاند. دکتر «ویل راپر»، از مقامات بخش فناوری و لجستیک نیروی هوایی در اینباره گفته است:
«استفاده ایمن از هوش مصنوعئ در سیستمهای نظامی عصر تازه ای را در رقابت الگوریتمی و همکاری انسان و ماشین رقم میزند.»
تاثیر هوش مصنوعی بر منازعات نظامی آینده
پیش از این ژنرال «مارک میلی» هم تاکید کرده بود که هوش مصنوعی و رباتیک طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده نقش مهمی را در منازعات نظامی بر عهده خواهند داشت. از نظر وی هوش مصنوعی با سرعت هرچه تمام تر نه فقط در زمینههای اجتماعی و اقتصادی بلکه در حوزه نظامی نیز راه خود را باز خواهد کرد.
نیروی هوای آمریکا مدتی قبل هم نبرد بین یک جنگنده با خلبان انسانی را با جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعئ شبیهسازی کرده بود که طی آن خلبان مقهور مهارت مقابل شد. استفاده از این ویژگیها محدود به آمریکا نیست و کشورهای دیگر از جمله چین و بریتانیا نیز استفاده از پتانسیل هوش مصنوعی و رباتیک را کلید زدهاند.