[vc_row][vc_column][vc_column_text]در راستای مدیریت مصرف و استفاده بهیـنه از انرژی، کارشناسان و متخصصان عرصه فناوری دیجیــتال با ارائه روشها و ابـزارهای خاصی سعی در کنترل هوشـمند مصـرف انرژی در بخشهای مختـلف ساختمان نمـودهاند. انقلاب منطق فازی در عرصه دیجیتال با ایجاد تحول عظیم موجب توانایی بیشتر برای طراحان و برنامه نویسـان نرمافزار شده است تا هرچه دقیقتر به تعریف فرآیندهای کنترلی و هوشمند سازی ساختمانها اقدام نمایند. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) با بهکارگیری آخرین فناوریها درصدد آن است که شرایطی ایده آل را همراه با مصـرف بهینه انرژی در ساخـتمانها پدید آورد.سیستم هوشمند مصرف آب از جمله فناوری های جدید در خانه هوشمند است.
سیستم هوشمند مصرف آب ساختمان
به گزارش BACpress،آب به سرعت در حال تبدیل شدن به یک منبع کمیاب در سراسر زمین میباشد، این در حالی است که منابع جایگزین برای انرژیهای مصرفی وجود دارد ولی برای آب هیچ منبع جایگزینی نیست؛ بنابراین این احساس به وجود میآید تا راهحلهای مبتکرانهای برای بهبود مصرف و کارایی آب ایجاد شوند. ساختمانهای اداری به مقدار زیادی از آب برای نماسازی، چیلرهای HVAC، سرویسهای بهداشتی و … نیاز دارند. همچنین آب یک ارتباط مستقیم با مصرف انرژی دارد بهطوریکه هر گالن یا لیتر از آب مصرفی نیاز به زیرساختهای تصفیه و بازیافت دارد که مستلزم مصرف انرژی میباشد و لذا کاستن از مصارف آب شرب موجب کاهش مصرف انرژی میگردد.
متأسفانه در بیشتر ساختمانهای اداری، مانیتورینگ و مدیریت مصرف آب از اهمیت ویژهای برخوردار نیست و اغلب آب بهعنوان یک منبع ارزان و نامحدود نگریسته میشود. این ساختمانها دارای دو نیاز عمده برای مصرف آب میباشند که یکی برای سیستم لولهکشی ساختمان و دیگری برای نماسازی محیط میباشد. بهمنظور کسب صرفههای اقتصادی حقیقی در مصرف آب، بایستی از فناوریهای هوشمند مانند کنتورهای هوشمند آب که قادر به تشخیص نشتی آب و مدیریت امکان هشدار میباشند، استفاده نمود.

این کنتورها میتوانند الگوی مقدار مصرف را برای ناحیههای گوناگون ثبت کرده و در صورت تغییر آن، سیستم اعلام هشدار را فعال نمایند. سیستمهای کنترل هوشمند آبیاری قادر به دریافت اطلاعات خروجی مانیتورهای هواشناسی، تایمرها و حسگرهای رطوبت خاک میباشند و با استفاده از این دادههای دریافتی میتوانند مقدار آب مورد نیاز آبیاری را تنظیم کنند. در واقع سیستمهای هوشمند مصرف آب با مانیتورینگ و مدیریت میزان مصرف آب موجب تغییر نحوه مصرف از تأمین ساده تا مدیریت تقاضای آب میگردند.
از جمله فناوریهای مطرح در سیستمهای هوشمند مصرف آب میتوان موارد زیر را بیان نمود:
سیستمهای هوشمند اندازهگیری مصرف:
سیستمهای اندازهگیری هوشمند (AMI)شامل سخت افزار، نرمافزار، شبکه و بستر مخابراتی میباشند و اطلاعاتی نظیر میزان مصرف و اطلاعات دیگر را به صورت بِلادرنگ از طرف مصرفکننده دریافت میکنند. این سیستم با ایجاد بستر مخابراتی دوطرفه قابلیت قرائت، نظارت و کنترل از راه دور کنتورها، جمعآوری، مدیریت، پردازش و تحلیل اطلاعات جمعآوری شده را فراهم میکند.
سیستم هوشمند مانیتورینگ از راه دور فشار آب:
مدیریت فشار آب در شبکه لولهکشی ساختمان یک فاکتور اساسی در تأمین آب مصرفی با کیفیت مطلوب میباشد. افت فشار موجب سرایت آبهای زیرزمینی به شبکه توزیع میگردد. نوسانات در فشار آب میتواند بر بینقص بودن شبکه لولهکشی تأثیر بگذارد و موجب کاهش طول عمر آن گردد. دادههای دقیق فشار آب به اپراتورها این امکان را میدهد تا از عیوب شبکه لولهکشی آگاه شوند و از نشتی آب و هزینههای مربوط به انرژی و نگهداری بکاهند.
سیستمهای فلاشینگ خودکار:
این سیستمها با فلاشینگهای متناوب و بر مبنای برنامه تنظیمی، موجب کاستن از مواد گندزدای باقیمانده در شبکه آبرسانی میشوند و کیفیت و سلامتی آب مصرفی را بهبود میبخشند که این خود موجب کاهش استفاده از مواد گندزدا نیز میشود، همچنین خودکار بودن این سیستمها باعث کاستن از نظارت پرسنل شبکه آبرسانی میگردد.
سیستمهای ارزیابی ساختار مصرف آب:
برای شبکههای آبرسانی با زیرساخت فرسوده، این سیستمها با ارزیابی قابلیتهای ساختاری و عملگری موجب بهینه شدن برنامههای جایگزینی و نوسازی شبکه مصرفی میگردند. در این فناوری از سیگنالهای صوتی و الگوریتمهای پیشرفته کامپیوتری جهت تعیین میزان کیفیت ساختار شبکه و عملکردهای آن استفاده میشود و لذا بهینه شدن برنامههای نوسازی خود موجب کاهش هزینههای اضافی میگردد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ult_ihover][/ult_ihover][/vc_column][/vc_row]
سلام ممنونم از مطلب خوبتون
کاش این سیستم در تمام ایران راه اندازی بشه تا خیلی از مردم از نعمت آب آشامیدنی و مصرفی بهره مند شوند