loader image

بیشتر بخوانید

صفحه اصلی > اخبار بک‌پرس و فناوری هوشمند : پردازنده مریخ نورد استقامت از گوشی هوشمند شما ضعیف تر است

پردازنده مریخ نورد استقامت از گوشی هوشمند شما ضعیف تر است

به گزارش بک پرس ، و بر اساس بررسی‌های وب‌سایت PCMag، مریخ‌نورد «استقامت» (Perseverance) ناسا که بامداد جمعه روی سطح سیاره سرخ فرود آمد، از چیپستی قدیمی استفاده می‌کند که قدرتی در حد آیمک سال 1998 را در اختیار آن قرار می‌دهد. این چیپست در واقع پردازنده‌ای با سرعت 200 مگاهرتزی، 256 مگابایت رم و 2 گیگابایت حافظه داخلی دارد که از پردازنده گوشی هوشمند شما ضعیف تر است.
اگر مقایسه‌ای داشته باشیم، این مشخصات حتی نسبت به نسل اول اپل واچ با پردازنده 520 مگاهرتزی، رم 512 مگابایتی و حافظه داخلی 8 گیگابایتی هم بسیار ضعیف‌تر است. ولی مقصر ناسا نیست. مهندسان حوزه فضا اصرار دارند از پردازنده‌هایی استفاده کنند که در بلند مدت جواب پس داده باشند و بتوانند با حداکثر توان به آن‌ها اتکا کنند. چون نباید فراموش کنیم که اگر استقامت با مشکل روبرو شود، با نزدیک‌ترین مرکز تعمیرات میلیون‌ها کیلومتر فاصله دارد.

چیپست بکار رفته در هلی کوپتر نبوغ

افزون بر استقامت، هلی‌کوپتر «نبوغ» (Ingenuity) هم از یک پردازنده به شدت قدیمی به نام کوالکام اسنپدراگون 801 استفاده می‌کند. این هلی‌کوپتر اولین پرنده‌ای خواهد بود که در اتمسفر مریخ به پرواز در می‌آید، اما چیپست آن آخرین بار در گوشی‌های اواسط دهه 2010 نظیر گلکسی S5، ال‌جی G3 و HTC One M8 مشاهده شده بود.

Perseverance

قدرت پردازنده گوشی و کاوشگر ناسا

این یعنی تلفن هوشمند فعلی شما احتمالا از مریخ‌نورد ناسا و هلی‌کوپتر آن که برای انجام یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های تاریخ بشریت روی سیاره سرخ حضور دارند قدرتمندتر است. با این حال، گروهی از بهترین و باهوش‌ترین مهندسان دنیا همراه شما نیستند تا به اکتشاف و کاوش در سیاره‌ای بیگانه کمک کنند.
با وجود این‌که پردازنده استقامت کمی قدیمی است، ولی ابزارهای آن بسیار پیشرفته‌اند. به گفته ناسا، این کاوشگر در مجموع 23 دوربین دارد که از برخی از آن‌ها در هنگام فرود، گشت‌وگذار در مریخ و تجزیه و تحلیل مواد معدنی سیاره سرخ استفاده می‌شود.
استقامت همچنین ابزارهای متنوعی برای برقراری ارتباط و ارسال اطلاعات به زمین دارد. بنابراین هرچند پردازنده گوشی شما از این کاوشگر قدرتمندتر است، اما توانایی‌های علمی و اکتشافی آن به هیچ عنوان به گرد پای استقامت نمی‌رسد.

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.

دیدگاهتان را بنویسید